Distriktsombud

DOM

Vart kan jag vända mig?

Efter ett styrelsemöte i juni 2018 tog Hallands Ridsportförbund sitt ansvar och inrättar en DOM (DistriktsOmbudsMan) som har till uppgift att verka för att inte trakasserier eller brott drabbar de halländska ridklubbarnas medlemmar.

Vårt motto är att alla ska kunna vara aktiva inom ridsporten utan att riskera att utsättas för någon form av kränkande behandling. Att känna trygghet i vår sport är A och O. För att tydliggöra och stötta de drabbade inrättades då en Distriktsombudsman, DOM.

DOM:s främsta uppgift blir att stödja de halländska ridklubbarna och de drabbade och att få gärningsmannen att upphöra med handlingarna som kränker medlemmar.

Här kommer en presentation av distriktets ombudspersoner:

Emma Mårtensdotter
Camilla Stiernflycht

Rollen som DOM är både spännande och lite komplex. Vi finns där för de som behöver stöd i frågor som rör allt ifrån att man inte kommer överens i stallet, funktionärer som behandlas kränkande, trakasserier som sker på nätet och att en styrelse har svårt att komma överens till att ta emot samtal om sexuella trakasserier vilket var anledningen till att vi skapade denna roll från början. Men behovet visade sig vara bredare än så och vi finns där för er oavsett ärende.

Vi vill att det skall vara lätt att nå oss på Hallands ridsportförbund för att lyfta saker som inte går rätt till. Förhoppningen är att vi kan finnas med som stöd när ni löser situationen eller att ta hjälp vidare och anmäla om det är ett sådant fall.

Har ni något vi kan hjälpa dig med så når ni oss på:

Mail:
Emma Mårtensdotter
Camilla Stiernflycht

Svenska Ridsportförbundets Medlemsombudsman Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: