Aktuellt

häst

Vårt motto är att alla ska kunna vara aktiva inom ridsporten utan att riskera att utsättas för någon form av kränkande behandling.

häst

Ridsport 2025 är SvRFs strategi som ska ange riktningen och målet för förbundets verksamhet 2025.

häst

Utveckla din förening genom Projektstödet. Fokus är verksamhet för ungdomar och ledarutbildning. Ansökningsperioden för 2023 öppnar den 1 februari, en ansökningsguide finns längre ner på sidan.

Medlemserbjudande

Annons

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

 • Hallandscupen 2024
  Den 1 mars öppnar vi anmälan till årets Hallandscup! Cupen är öppen för ekipage som tävlar för en klubb ansluten till Hallands RF och man kvalar på tävlingar, minst 1*, som arrangeras av halländska klubbar.
 • BAS-utbildning
  Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare. Utbildningen vänder sig till blivande och verksamma ledare i alla grenar och på alla nivåer, från lagledare till landslagledare, förtroendevalda, ridlärare, ridledare, ungdomsledare och många fler.
 • Föreläsning - Hästens välfärd
  Hallands Ridsportförbund vill värna om hästens välfärd, väcka intresse och kunskap om frågan och bjuder därför in ER till en föreläsning med William Fryer och Anette Graf.
  Det blir en eftermiddag med föreläsning, paneldebatt och tid för diskussioner!


 • Fortbildning för ridlärare och tränare
  Hallands Ridsportförbund bjuder in till fortbildning med Ann-Sofie Oscarsson Hellsing för licensierade B & C tränare samt diplomerade ridlärare level I-III. Dagen kommer innehålla föreläsning, diskussioner och ekipage i ridhus.
 • Lag och arrangörsträff
  Välkommen att anmäla er till vår digitala lag- och arrangörsträff den 18 mars kl. 19.00
 • Fortbildning för Lätt A domare i dressyr
  Välkommen till fortbildning för Mollis Persson vid tävlingen på Falkenbergsortens ryttarförening den 10 mars!
 • Nätverksträff
  Nu är det dags för en ny träff för verksamhetsledare, ridskolechefer eller annan ansvarig för er verksamhet.

Nyheter SvRF

 • Säkra din biljett till Longines Global Champions Tour Stockholm 2024!
  28 feb 2024 11:16 Nu börjar nedräkningen till nästa stora svenska ridsportevenemang. Longines Global Champions Tour och GCL galopperar in i Stockholm 28–30 juni och ger ridsportfans chansen att se världens bästa ryttare mötas i spännande hoppklasser under tre fullspäckade dagar. Fixa din biljett redan nu!
 • Så arbetar Svenska Ridsportförbundet för hästvälfärd
  28 feb 2024 10:06 Hästars hälsa och välfärd ska prägla all verksamhet inom ridsporten. Men hur arbetar Svenska Ridsportförbundet med hästvälfärd?
 • Tre sätt att bryta tystnadskultur
  28 feb 2024 07:55 Gör saker pratbara, mer begripliga och framförallt - gör något! Det säger Susanne Johansson som forskar om sexuella övergrepp och ger tre starka tips för att bryta tystnadskultur.
 • Nordiskt initiativ för hästvälfärd
  27 feb 2024 16:26 Ridsportförbunden i Sverige, Danmark, Norge och Finland har gått samman i ett gemensamt brev om hästvälfärd riktat till det internationella ridsportförbundet (FEI).
 • Nytt projekt för kvarkabekämpning riktat mot ridskolor
  23 feb 2024 09:13 Svenska Ridsportförbundet inleder nu ett pilotprojekt riktat mot ridskolor i syfte att öka kunskapen om sjukdomen kvarka, bland annat genom att provta nyanlända ridskolehästar. Studien, som pågår under 2024, finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).
 • Munkontroller på tävling visar goda resultat
  22 feb 2024 12:00 Över 100 000 mun- och nosgrimmekontroller genomfördes på svenska tävlingar under 2023. Det visar ny statistik som Svenska Ridsportförbundet tagit fram som en del i en mångårig satsning för ökad hästvälfärd och god munhälsa hos svenska tävlingshästar.

RF -SISU Halland