Aktuellt

häst

Här hittar du kontaktuppgifter till SvRFs medlemsombudsman och Riksidrottsförbundets Visselblåsartjänst.

häst

Här hittar du aktuella resultat, regler och information om våra allsvenskor.

häst

För att få tävla måste man ha ett grönt kort.
Här hittar du aktuella kurser i Uppland.

Verksamhetskalender

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Nytt projekt för kvarkabekämpning riktat mot ridskolor
  23 feb 2024 09:13 Svenska Ridsportförbundet inleder nu ett pilotprojekt riktat mot ridskolor i syfte att öka kunskapen om sjukdomen kvarka, bland annat genom att provta nyanlända ridskolehästar. Studien, som pågår under 2024, finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).
 • Munkontroller på tävling visar goda resultat
  22 feb 2024 12:00 Över 100 000 mun- och nosgrimmekontroller genomfördes på svenska tävlingar under 2023. Det visar ny statistik som Svenska Ridsportförbundet tagit fram som en del i en mångårig satsning för ökad hästvälfärd och god munhälsa hos svenska tävlingshästar.
 • Kom ihåg Munkollen!
  22 feb 2024 12:00 – Gör Munkollen till en rutin innan du rider för att tidigt upptäcka förändringar i hästens mun. Det säger Ylva Rubin, veterinär och hästodontolog, som i en ny film visar hur en munkoll hemma går till.
 • Hjälp till att hålla hästarna friska
  22 feb 2024 10:34 Just nu florerar smittsamma sjukdomar på flera håll i landet. Det är allas vårt ansvar att hålla våra hästar friska och det är viktigt att ha koll på vad som gäller, till exempel vid tävling. På Svenska Ridsportförbundets hemsida samlas såväl kunskap om sjukdomar som tips om smittskydd.
 • Ryttarmärken – kunskapsklassiker i ny tappning
  20 feb 2024 12:55 Ridsportens ryttarmärken har funnits i snart ett sekel. Svenska Ridsportförbundet vill nu locka fler märkestagare och inför 2024 en ny utbildningsplan med tydligare fokus på hästvälfärd, hästkunskap, värdegrund och trygghet.
 • Sophie berättar för att ge andra mod
  19 feb 2024 22:07 Sophie Jahn växte upp i utsatthet och när vuxenvärlden svek blev hästarna hennes räddning. Här berättar hon vikten av att våga prata och om lyhörda ledare som ser sig signaler, sträcker ut en hand och står kvar när det behövs. För att ingen ska behöva drunkna i tystnad.

RF -SISU Uppland

 • Skatteverkets webbseminarier för idrottsföreningar
  15 feb 2024 12:31 Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. På Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier får du information om föreningen som arbetsgivare, inkomstdeklaration och kontrolluppgift.
 • Sigtunabygdens Ryttarförening har koll på hållbarhetsläget
  9 feb 2024 08:31 Det började med att de pratade om att byta ut LED-belysningen i ridhuset. Det slutade med att de byggde ett miljörum och installerade solceller på stalltaket. Sigtunabygdens Ryttarförening har tagit stora steg i arbetet mot en mer klimatsmart ridanläggning och en mer hållbar ridskola.
 • Jämställdhet och jämlikhet i praktiken
  8 feb 2024 08:40 Hur kan föreningen bli mer inkluderande? Hur kan jämställdhet och jämlikhet bli en del av föreningens vardag? Välkommen till en utbildning om jämställdhet och jämlikhet i praktiken.
 • Prova på-dagar för seniorer hos Norrtelje Biljardklubb
  30 jan 2024 15:45 Spela biljard, umgås och fika. Det är Norrtelje Biljardklubbs framgångsrecept för att få fler seniorer att spela biljard. I våras startade föreningen projektet Biljard 65+ vilket har lett till att klubben har fått flera nya medlemmar och nu har två seniorgrupper som spelar regelbundet.
 • Effektivt styrelsearbete: Strukturera upp styrelsens roller och arbetsuppgifter
  18 jan 2024 09:31 Hur skapar föreningen en effektiv och väl fungerande struktur? Hur gör man styrelsemötena tydligare, effektivare och mer inspirerande? Välkommen till en digital utbildning om styrelsearbete och mötesstruktur.
 • Hållbar sponsring: Teori, tips och inspiration
  4 jan 2024 08:27 Hur får vi fler sponsorer och hur kan vi utveckla de samarbeten vi redan har? Välkommen till en digital föreläsning om hållbar sponsring.