Arrangera tävling

Häst

Foto: Weronica Jonsson

Att vara tävlingsarrangör är ett roligt uppdrag, men innebär också en del arbete både innan, under och efter tävlingen.

Varje år ansöker föreningarna till distriktet om att få arrangera tävlingar i hoppning och dressyr på 1* och 2** nivå.
3 - 5** nivå ansöks direkt till Svenska Ridsportförbundet. Information om ansökan

Sista ansökningsdag för vårens tävlingar är 15 oktober och för höstens tävlingar 15 mars.
Läs kriterierna för ansökan Pdf, 183.4 kB, öppnas i nytt fönster. om tävlingar.
Vill man arrangera någon av distriktets serieomgångar ansöker man om detta i samband med sin tävling. Läs gärna reglerna för lagserierna innan så man är införstådd med vad som gäller. Arrangör för lagserie kan ha visst företrädde till tävlingsdatum.

Eventuella sena ansökningar läggs in i TDB och ett mejl om att ansökan lagts in ska samtidigt skickas till Sofia Ohlin. Sena ansökningar ska efter att ansökan inkommit först godkännas av de föreningar som anser har överlappande upptagningsområde vid samma tidpunkt. Ansökan behandlas därefter av distriktet.
Två gånger om året fastställs tävlingsterminen för nästkommande termin. Ibland är denna träff fysiskt och ibland digital. Planerad träff ligger i våran aktivitetskalender.

Under den helgen som Distriktsmästerskapen i hoppning och dressyr arrangeras tillåts inga andra tävlingar i samma disciplin med samma klasser i vårt distrikt.

För att ansöka om att arrangera Distriktsmästerskap i Västergötlands distrikt behöver vi ha in er ansökan senast 31 oktober året innan mästerskapet går. Ansökan skickas till distriktet på mailadress Sofia Ohlin. Tävlingssektionen tar sedan beslut på vår årliga verksamhetskonferens som brukar infalla i nov/dec. Läs gärna igenom reglerna för att säkerställa att ni uppfyller kriterierna.

I Tävlingsdatabasen TDB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar ni aktuell tävlingstermin och officiella funktionärer som behövs för att arrangera tävling.

Arrangör som ska ha en medarrangerande förening på tävling måste lägga till Medarrangören i avsett fält (Lägg till medarrangör) i ansökan till tävling eller i propositionsmallen. Medarrangören ska finnas med i den godkända propositionen.
Annars kommer medarrangerande förening inte få behörighet att ställa ut licenser kommande år.

10-kronan
Efter genomförd tävling faktureras föreningen tio kronor/start i alla 1-3* tävlingar i alla discipliner i vårt distrikt.

Praktisk information Öppnas i nytt fönster. för dig som arrangerar lokal till elittävling, men också för dig som arrangerar SM eller vill ta steget och arrangera internationell tävling.

Ni kan också läsa mer om hur man utbildar sig till officiell funktionär.

Dokument och blanketter tävling


Publicerad: