Fortbildning - Ridskola: Tema Hästvälfärd – de fem domänerna

häst och människa

FOTO: Hästfokus

Välkommen på digital fortbildning 23 november med temat Hästvälfärd - de fem domänerna, för dig som arbetar på ridskola.

Torsdag 23 november kl.9.00 – 12.00 digitalt via Microsoft Teams.

Föreläsare: Sofie Viksten Engfors som kanske är Sveriges främsta hästnörd har doktorerat i etologi och djurvälfärd vid SLU. Forskat på hur man kan förbättra hästvälfärd genom bedömning och återkoppling till bl a hästägare. Har också en bakgrund från arbete med djurskydd och arbetar sen ett par år tillbaka som entreprenör inom hästvälfärd.

Innehåll: Vi lär oss mer om Hästvälfärd och begreppet de fem domänerna. Vad innebär det för oss på ridskolan. Hur tar vi med oss detta som en naturlig del i vardagen för våra hästar. Hur har våra hästar det i dag, vad är bra och vad önskar vi förbättra. Hur kan vi lära ut detta viktiga ämne. Reflektioner och diskussioner i grupp.

Kostnad: 300kr/person eller 500kr/förening

All information samt länk till anmälan hittar ni i INBJUDAN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Denna fortbildning är öppen för dig som arbetar på ridskola, kopplad till förening ansluten till Västergötlands Ridsportförbund.
Alla är välkomna, oavsett utbildningsnivå och roll på ridskolan. Så passsa gärna på att samla ihop alla som arbetar på ridskolan och sitt ihop för att lyssna och diskutera tillsammans!

Du kan läsa mer om Hästvälfärd och de fem domänerna hos Hästsverige. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: