Unga Ryttare 2023 - 2024

Ryttarutveckling nivå 2 - en satsning på Unga Ryttare för säsongen 2023-2024

Förhoppningen med ridsportens ryttarutvecklingsmodell är att fler ryttare ska guidas rätt på den livslånga ridvägen. Från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer!

I vår Ryttarutveckling nivå 2 för säsongen 2023-2024 kan vi stolt presentera att vi har fyra ytterst meriterade ledare; Nina Känsälä (ridning), Lotta Wanning (mental träning), Linda Hemmingson (fysträning) och Catarina Heilborn (kost- och näringslära). Dessa ledare kommer under hela året att coacha deltagarna på nära håll inom sina respektive områden. För att möjliggöra den nära kontakten mellan ryttarna och tränarna antas enbart en mindre grupp till satsningen.
Satsningen består av sju träffar som är fördelade under höst, vinter och vår (varav vid tre då det är ridpass). Den första träffen är den 27 augusti 2023.

Målet för satsningen och tränarna är att lägga grunden till ”framtidens ryttare” – en ryttaridrottare som är stark, sund och hållbar. Framtidens ryttare har också fokus på sin häst - att träna fram en hållbar, stark och sund häst.

Presentationer av satsningens tränare:


Ansök senast den 28 juni om du är:

Mellan 13-17 år, är medlem i en förening tillhörande Stockholms Läns Ridsportförbund och tävlat ponny eller häst vid 1*-tävling i någon av följande grenar och nivå.

  • Dressyr för både ponny eller häst i lägst L:B
  • Hoppning för ponny i lägst L:B eller för häst i lägst 1,10 m
  • Fälttävlan för ponny i lägst P80 eller för häst i lägst H90
  • WE lägst L:C

 

Så här ansöker du:

Kostnad

Deltagarna betalar 3800 kr. I priset ingår samtliga träffar med föreläsningar, material, fysträning och ridning för ryttaren och föreläsningar för medföljande vuxen. Satningens deltagare får också en tröja/jacka. Ryttarutveckling nivå 2 - en satsning på Unga Ryttare är subventionerad av Stockholms Läns Ridsportförbund samt med medel från Projektstödet.

Vid frågor, kontakta oss via stockholm@ridsport.se


Citat från tidigare deltagare och medföljande vuxen:

Om du inte söker kommer du ångra dig!
Alva, deltagare


Jag är mycket nöjd med helheten och mixen i denna satsning. Jag tycker att man har tagit ett helhetsgrepp över vad ridsport kräver, allt från bra hästhållning, ridning till fys- och mental träning för ryttaren. Det är också mycket roligt att de får nya kontakter och vänner, både över klubbgränser men även inom de olika disciplinerna inom ridsporten.
Pernilla, förälder

Publicerad:

Ryttarutveckling nivå 2 - en satsning på Unga Ryttare

Ansök senast den 15 juni 2023 inför säsongen 2023-2024