Du som har ett fysiskt grönt kort

För dig som tog Grönt kort tidigare än 2011, och inte har registrerat det i TDB – detta gäller från 1 januari 2022.

För att tävlingsryttare ska vara uppdaterade på gällande regelverk införs nya rutiner för nyregistrering av Grönt kort i Tävlingsdatabasen från och med 1 januari 2022. Syftet är att alla tävlande ska ha aktuella kunskaper om tävlingsregler, hästvälfärd, säkerhet och värdegrund.

Ridsport är en idrott i utveckling och mycket har hänt inom tävlingsverksamheten vad gäller regler med mera. Tävlingsreglementet uppdateras vartannat år, det har bland annat kommit ett nytt regelverk mot dopning och otillåten medicinering, detta är ryttarens ansvar att känna till.

För att följa och säkerställa det ovan beskrivna behöver du som tagit grönt kort före 2011, men inte registrerat det i Tävlingsdatabasen, TDB, göra följande för att nyregistrera ditt fysiska gröna kort i TDB:

  1. Ryttare som tagit Grönt Kort innan 2011 och kan intyga detta genom en bild på det fysiska Gröna kortet skall genomgå webbutbildning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt göra ett slutprov för att kunna få ditt Gröna Kort registrerat i TDB. Webbutbildningen kostar 185 kronor. Kontakta föreningens grönt kort handledare för att få göra slutprovet. Ta därefter fram ditt fysiska Gröna kort, fotografera det och skicka till stockholm@ridsport.se samt swisha 150 kr (höjs till 200 kr den 1 mars 2024) i registreringsavgift (bifoga skärmdump på swish i mailet också) när vi fått informationen från kurshandledaren om att du har klarat ditt prov lägger vi in ert gröna kort på ert tdb-konto. Swishnummer: 123 641 81 56 (Stockholms Läns Ridsportförbund)
  2. Ryttare som tagit Grönt Kort före 2011 och inte kan intyga det, skall genomgå Grönt Kort kursen i sin helhet.

 

Vanliga frågor och svar:

Jag tog grönt kort för 25 år sedan, har inte varit aktiv sen dess eller registrerat grönt kort i TDB samt saknar ett fysiskt grönt kort. Måste jag gå om hela kursen?

Ja, det är viktigt att vara uppdaterad innan man ger sig ut på tävlingsbanan och det har hänt mycket sedan dess. Kontakta Grönt kort-ansvarig i din förening som kan ge dig information om när nästa Grönt kort-kurs startar.

Vart vänder jag mig om jag vill göra ett prov?

Fråga i första hand om din förening har kursledare för Grönt kort.

Vad räknas som intyg?

En bild på ditt Gröna kort

Publicerad: