Vårens sista Basutbildning 2.0 hålls den 7 maj

Den 16 april är sista anmälningsdagen till vårens extrainsatta Basutbildning för ridsportens ledare.

Datum för den gemensamma träffen: 7 maj
Tid: kl. 09.30 - 16.30
Plats: StRFs kansli, Kavallerivägen 24 i Sundbyberg

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Webdelen köper du själv här (10 h självstudier som ska vara klart innan träffen) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så här går du utbildningen

Basutbildningen bygger på både webbstudier samt en gemensam träff. Tio studietimmar görs hemma via utbildningens webbplats. Du köper själv webmaterialet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den gemensamma träffen, som hålls den 7 maj, tar åtta studietimmar och genomförs med utbildade handledare i distriktet. Träffen lägger stor vikt vid samspelet mellan människor där kursdeltagarnas olika perspektiv är viktiga.
Under den gemensamma träffen ingår fm-fika, lunch och em-fika på plats. Ange i anmälan om du har någon allergi eller är i behov av specialkost.

Rekommenderad minimiålder 18 år.

Det här är Basutbildningen för ridsportens ledare

Utbildningen, som är unik i sitt slag, vänder sig till blivande och verksamma ledare i alla grenar och på alla nivåer, från lagledare till landslagledare, förtroendevalda, ridlärare, ridledare, ungdomsledare och många fler. Utbildningen är öppen för alla, inga förkunskapskrav eller förutsättningar krävs.

Basutbildningen är obligatorisk och ett behörighetskrav för flera av Svenska Ridsportförbundets ledarutbildningar, se nedan.

Förbundsstyrelsen har tagit beslut om att Basutbildningen ska vara obligatorisk för ledare på central nivå, så som:

  • Förbundskaptener och landslagsledare
  • Centrala förtroendevalda inklusive utskott och kommittéer
  • Centrala tjänstemän

Basutbildningen är också obligatorisk och ett behörighetskrav för:

  • Utbildare i central och regional ungdomsutbildning, ledarutbildning och funktionärsutbildning samt grönt kort på distrikts- och föreningsnivå.
  • Deltagare i utbildningarna Funktionsnedsättning och delaktighet steg III, samtliga regionala och centrala funktionärsutbildningar, Ridledarutbildningen, Svensk Ridlärare I samt till C-tränarutbildningen.

Publicerad: