Sugar Cup

Sugar Cup är en träningsserie för ponny- och hästekipage i terrängridning med stilbedömning. Syftet att under trevliga och säkra former erbjuda tränings- och utbildningsmöjligheter inom fälttävlan

Upplägg

Terrängbanor byggs upp med olika typhinder och andra hinder på max 60/80 cm höjd vid flera tillfällen under försommaren. Efter att ha ridit minst omgångar i hemmaregionen finns en regionsfinal.

Grundomgångarna i Sugar Cup är en träningscup för att introducera och uppmuntra barn och ungdomar att rida säker terräng med en maxhöjd på 60cm för ponny respektive 80cm för häst.

Träningen börjar med att ekipagen under lugna former och med tränarens stöd hoppar flera typhinder som senare kommer att ingå i uppridningen/terrängbanan. Ett viktigt moment i grundomgångarna är samtalet kring vad säker ridning i terrängen innebär. Detta går tränaren igenom tillsammans med ryttarna under träningspasset. Därefter rider varje ryttare på egen hand en bana på ca 10 terränghinder och får därefter ett utlåtande/inverkansbedömning av tränaren. För det mesta är banritten dagen efter träningstillfället.

Sugar Cup är indelat i flera omgångar:

  • Lokala grundomgångar
  • Regionfinal
  • Riksfinal

Alla ponnyekipage är välkomna till alla grundomgångar och regionfinaler. Ryttare som har fullföljt tävling i P80 eller högre året före eller tidigare kan däremot inte kvala till riksfinal. Ekipage som rider två grundomgångar eller fler hos valfri arrangör runt om i Sverige är direktkvalade till regionfinalen. Från regionfinalen kvalificerar sig ryttare med högst inverkanspoäng vidare till riksfinalen.

Sugar Cup Häst
På många ställen anordnas även grundomgångar i Sugar Cup för hästekipage upp till 80 cm. Dock inga region- eller riksfinaler

Sugar Cup i Småland

På denna Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information om omgångarna av Sugar Cup i Småland. I nuläget anordnas Sugar Cup hos Ridklubben Udden i Kalmar, hos Stall Ekesås i Växjö och hos Jularps Gård i Aneby.

Vid frågor kontakta Linda Camara, linda.camara@me.com

Publicerad: