Föreläsning - Hästens välfärd

Hallands Ridsportförbund vill värna om hästens välfärd, väcka intresse och kunskap om frågan och bjuder därför in ER till en föreläsning med William Fryer och Anette Graf.
Det blir en eftermiddag med föreläsning, paneldebatt och tid för diskussioner!

När: Lördagen den 9 mars kl. 13.00-16.00

Var: Laxbutiken i Heberg

Föreläsare:
Anette Graf är veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar, är hästtjejen som gick sin veterinärutbildning vid Royal Veterinary College i London. Återvände till Sverige för drygt 20 år sedan och arbetat som hästveterinär med inriktning på hältor och ultraljudsdiagnostik i över 25 år. Anette rider själv dressyr på MSV-nivå.
2021 började Anette jobba som rådgivande veterinär åt Agria och sedan ett par år ingår Anette i den europeiska hästveterinära organisationen FEEVAs styrelse där hon är ordförande i välfärdsutskottet.
William Nilson Fryer är professionell unghästutbildare och djurtränare sedan 20 år tillbaka med inriktning marina däggdjur och hästar. Arbetar med beteendeutredningar och träning av hästar med problembeteenden . Utbildat flera hästar från oinridna till OS kval . William är även utbildad inom inlärningspsykologi och föreläser om de signaler vi förmedlar när vi hanterar och rider hästar.

Tema:

  • - hur bedömer och mäter vi hästens välfärd enligt de 5 domänerna?
    (Utfodring, fysisk miljö, hälsa, beteende och mental hälsa)
  • - hur lever vi upp till "social licens to operate" och vad innebär det?
  • - hur utmanar vi våra traditioner och vanor?
  • - hur blir vi bättre på att läsa hästarnas signaler och kommunicera med dem?
  • - hur använder vi positiv och negativ förstärkning?
  • - hur kan jag förbättra välfärden för min häst?

Kostnad: 150; - och 75; -/ungdom inklusive fika. Deltagare från andra distrikt är välkomna i mån av plats till en kostnad av 200; - Avgiften swishas till Hallands Ridsportförbund på nummer 123 001 39 20 i samband med anmälan!

Anmäl: Vi vill ha anmälan senast den 28 februari 2024 via länken Länk till annan webbplats. OBS! Begränsat antal platser, anmälan är bindande!

Föreläsningen är i samarbete med Agria och RF-SISU Halland!

Varmt välkomna!

 

Publicerad: