Nyhetsbrev juni

Gå in och läs vårt nyhetsbrev och se vad som är på gång i distriktet!

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Halvårsbokslut för Halländsk ridsport!

Efter vårt årsmöte med Hallands RF så har vi alla haft fullt upp med att planera för kommande aktiviteter. Det är mycket som ska hinnas med, det ideella arbetet tar tid. Förutom det så har vi också ett ”privatliv” att leva. Det är ju tur att vi är många inom ridsporten som ställer upp och hjälper till. Glöm inte bort att bjuda på ett vänligt leende och ett tack när vi möter varandra på tävlingsplatsen eller i andra sammanhang!

Hallands RF var representerade på Svenska RFs stämma den 6 maj. Vi hade ju, som de flesta vet, lämnat in åtta motioner till årets stämma. Vi pläderade och försökte förklara bakgrunden till motionerna och varför det var viktigt att ridsporten tog täten i dessa viktiga frågor. Dessvärre var gehöret för att tillmötesgå oss mycket svagt. Vi kan ändå konstatera att intresset för frågorna ökar, fler och fler pratar om hur vi kan förbättra idrotten och göra den tryggare, det är givetvis bra. Olika medier lyfter också fram vad som händer ( och inte händer) inom idrotten.

Nåväl vi ska inte hänga läpp över det, vi tar nya tag och fortsätter arbetet med att förbättra ridsporten. Har ni tankar och idéer på vad ni vill förändra så är ni hjärtligt välkomna att bidra.

Sommaren nalkas med allt vad det innebär. För många är det årets höjdpunkt med bad, sol och lediga dagar. Slippa skola eller jobb några veckor och bara tänka på att leva utan för mycket krav och måsten.

Önskar er alla en fantastisk sommar och hoppas att vi ses på någon tävlingsplats eller kanske rentav på stranden!

Stolt ordförande för Halländsk ridsport Thomas Magnusson

Kassör

 • Vi vet att många klubbar har det tufft ekonomiskt just nu och att marginalerna minskat. Har er klubb råkat ut för en oväntad och akut utgift som påverkar verksamheten negativt under 2023? Nu kan ni få bidrag till detta via Hallands RFs nyinrättade fond på 150 000 kr. Pengarna kommer dels från återstartstöd efter pandemin, dels från distriktets egna medel. En enskild klubb kan få ersättning på max 70% av utgiften men max 15 000 kr. Fonden kommer att vara aktiv så länge det finns medel i den. Mer information om villkor och hur man ansöker kommer att publiceras på vår hemsida.

DUS – DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION

 • Nu börjar bli dags att plugga inför Vi i Stallet som kommer äga rum i höst. All info och anmälan kommer på DUS Facebook-sida under sommaren så håll utkik!

 • I augusti ska vi ha en träff för alla ungdomssektioner med fokus erfarenhetsutbyte och temat Ryttare är idrottare. Vi har bjudit in David Haroun som är känd från sociala medier.
  Mer info och anmälan kommer också på Facebook om några veckor.

RAS – RIDSKOLE- OCH ANLÄGGNINGSSEKTIONEN

 • Vi planerar för en nätverksträff för verksamhetschefer och ridskoleansvariga under sommaren.
 • Till hösten kommer det bli en fortbildning för alla som är aktiva inom ridutbildning. Tema denna gång kommer att vara lektionsplanering och grundridning.
 • ”När olyckan är framme” - En säkerhet- och krishanteringskurs är också under planering till hösten.

TS – TÄVLINGSSEKTIONEN

 • Tävlingssäsongen är igång med Allsvenskan. Stort tack till alla arrangörer av Allsvenskan! Utan er bli det ingenting. Arrangörsstödet kommer att fördelas lite annorlunda i år för att i någon mån kompensera dem som genomför Allsvenskan hoppning utan individuella starter.
  Deras arrangörsstöd kommer att multipliceras med 1,5 medan de med individuella starter får stöd x1. Till nästa år tittar vi på lösningar för att införa individuella starter vid alla omgångar.
 • Det är jätteroligt att Hallandscupen dressyr lockar så många ekipage! Vi har hittills haft två utlottningar av 2 månaders premiumabonnemang hos vår samarbetspartner Ridesum och det fortsätter varje månad fram till och med september. Grattis till vinnarna! Har du inte anmält dig ännu så är det inte för sent. Här finns all information du behöver, både regler och länk till anmälan. För er som redovisar era reslutat, kom ihåg att endast resultat från tävlingar genomförda av en klubb ansluten till Hallands RF räknas. Rapportera alla resultat. Vi räknar ett medelvärde på de tre högsta procenten. Har du rapporterat färre än tre resultat så kommer summan av dem divideras med tre, så ut och gör minst tre starter!
  Välkomna med anmälan!
 • Vi planerar en ny omgång av Ryttarutveckling nivå 2 med start i oktober/november 2023. Om du är 16-28 år, håll utkik efter information.
 • Vår satsning på nästa generation tävlingsryttare fortsätter och vi söker arrangörer av både Smiley Cup och Smileytävlingar. Ni vet väl att ni kan söka projektstöd för att täcka domarkostnader för Smiley Cup?

KANSLIET

 • Till hösten är det dags för allsvenskan div II. På vår hemsida kan ni se regler, datum och hur ni anmäler era lag. Vi saknar några arrangörer inför hösten så är er klubb intresserad av att ha en omgång så hör av er till kansliet! Lag och arrangörsträff blir digitalt den 10 augusti.
 • Var med och anordna Glädjehoppet i din förening! Genom Agrias digitala käpphästtävling Glädjehoppet hjälper vi till att bidra i kampen mot barncancer. För varje start skänker Agria 10 kr till Barncancerfonden! Glädjehoppet pågår hela juni och är öppen för alla som vill vara med. På vår hemsida kan ni läsa hur ni går tillväga.
 • Semester – Under vecka 23 samt 29–31 är kansliet stängt och mail och sms besvaras sporadiskt under denna period. Vid brådskande ärenden så hör av er till någon i styrelsen som ni hittar på vår hemsida.

PÅ GÅNG

Publicerad: