Nyhetsbrev #3

Nu är nyhetsbrev #3 ute för läsning


 

HALLANDS RIDSPORTFÖRBUNDS
NYHETSBREV

#3 SEPTEMBER 2022

DUS – DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION

 • ”Vi i stallet” är den 9 oktober på Harplinge Ridklubb. Dags att samla ihop ett lag och börja plugga på teorin. Vill ni veta mer om tävlingen och hur ni beställer material så gå in och läs via länken Länk till annan webbplats.. Anmälan av lag görs via här Länk till annan webbplats..
 • FULK (förberedande ungdomsledarkurs) är inplanerad den 13 november. Mer info kommer på DUS Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
 • DUS har bjudit in Erik Grönberg som själv utsatts för sexuella övergrepp som ung till en föreläsning i ämnet ”Trygga ledare”. Erik som skrivit boken ”Inte ensam, aldrig glömd” kommer och föreläser för alla ledare, ung som gammal den 3 december på Gullbrannagården.
  Boka in denna kväll i din kalender så återkommer vi med mer information inom kort!

RAS – RIDSKOLE- OCH ANLÄGGNINGSSEKTIONEN

 • Hallandsmästerskap för ridskolorna är under planering och proposition väntas publiceras under v. 37.
  Filmer skickas in för bedömning: 15/2 hoppning och 1/3 dressyr
  Den 12 mars 2023 har vi en fysisk träff med teoretiskt och praktiskt prov, fikar hejdlöst och delar ut priser (tre lag rangeras)
 • Säkerhetskurs för tävlingsarrangörer är inplanerad den 30 oktober. Mer info och inbjudan kommer inom kort.
 •  BAS- utbildning, nytt material lanseras 1 november hos förbundet och vi kommer ha en kurs i södra Halland den 19 november. Håll utkik på vårhemsida Länk till annan webbplats.där du kan läsa mer och anmäla dig till kursen.

TS – TÄVLINGSSEKTIONEN

 • VI SÖKER FORTFARANDE ARRANGÖR TILL DM HOPPNING PONNY. HÖR AV ER TILL KANSLIET OM NI KAN STÄLLA UPP!
 • Rollen som grenledare dressyr i Halland är vakant. Hör av dig till kansliet om du är intresserad av att bli en del av vårt trevliga gäng!
 • Höstens Allsvenskor har startat. Vi önskar alla deltagande lag stort lycka till!
 • Viskadalen genomförde världshistoriens första Smileydressyr den 20 augusti med 8 startande ekipage, som fick lyssna på en kort föreläsning om att förbereda sig för tävling och rida igenom LD:1 och bli bedömda med 1-5 smileys för sits, inverkan, takt/tempo och vägar. Efter genomförd ritt fick de en snygg Smileyrosett och en påse morötter. Alla var väldigt nöjda med arrangemanget. Viskadalen planerar även att ha en Smileyhoppning i september men det finns utrymme för fler arrangörer så hör av er om ni vill ha en trevlig aktivitet för barn och unga.
 • Den 7 november kommer TS anordna ett arrangörsmöte för att spika tävlingskalendern VT-23 och arrangörer för Allsvenskan och DM 2023. Målet är att minimera tävlingskrockar för att maximera antalet starter för alla. Lägg in det i era kalendrar!

KANSLIET

 • Nu har ridsportens föreningar återigen chans att söka återstartsstöd, för att komma igång och fortsätta utveckla verksamhet som på grund av pandemin har fått stå tillbaka. Ansökningstiden öppnade den 1 september och precis som tidigare är det en del för breddverksamhet och en del för tävling. Här Länk till annan webbplats. kan du läsa mer.
 • Nästa distriktsmöte är inplanerad till den 3 oktober. Inbjudan med innehåll för kvällen samt anmälan kommer inom kort på vår hemsida.
 • Distriktens och Förbundets hemsida kommer flyttas till ny plattform den 11 oktober. Vissa störningar och eftersläpningar kan förekomma en tid efter. Vi ber er ha överseende med dessa.
  Det är hög tid för föreningar med hemsida i idrottonline att flytta till ny plats. Idrottonline kommer stänga ner funktionen för hemsidor vid årsskiftet. Här Länk till annan webbplats. kan du läsa mer och få lite tips.

 PÅ GÅNG

 

Publicerad: