Nyhetsbrev #1

Hallands ridsportförbund kommer från och med nu publicera nyhetsbrev regelbundet. Nu är vårt första nyhetsbrev ute för läsning!

 

HALLANDS RIDSPORTFÖRBUNDS
NYHETSBREV

#1 28 APRIL 2022


ORDFÖRANDEN HAR ORDET

 • Hej ridklubbar i Halland
  För att ytterligare öka möjligheten till en bättre kommunikation och samarbete med våra klubbar och distriktet har vi, efter önskemål, tänkt ha ett återkommande nyhetsbrev. Tanken är att vi snabbt och enkelt ska informera er om aktuella händelser som ligger i allas vårt intresse.
  Distriktets förtroendevalda och vår kanslist Jeanette kommer med fortsatt positiv energi stödja er klubbar genom att erbjuda utbildning, tävling, föreläsningar mm.
  Vi kommer under året ha många träffar i olika forum där ni blir inbjudna att deltaga. Håll ögonen öppna på vår hemsida, nyhetsbrev och sociala medier.
  Ha det fint och framför allt roligt vid era träffar!
  /Thomas Magnusson 

DUS – DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION

 • Dus arrangerar en bussresa till Ungdomens dag på Flyinge den 8 maj där det kommer bli mycket show och roliga uppvisningar. På bussen ner blir det godis och musikquiz. För anmälan och mer information så gå in på DUS Facebook.
 • Vi i stallet är inplanerad den 19 juni, mer info och anmälan kommer på våra sociala medier. Börja med att samla ihop ungdomarna i klubben. Tävlingen är för de mellan 8-13 år. Material finns att beställa så att ni kan börja gå igenom det som de behöver lära sig. Här kan ni läsa mer om Vi i stallet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

RAS – RIDSKOLE- OCH ANLÄGGNINGSSEKTIONEN

 • Besöksverksamheten sköts av medlemmar i sektionen för Ridskola och anläggning tillsammans med distriktets kanslist.
  Målet är att besöka alla klubbar ca vart tredje år. Ridskolorna är redan inne i systemet  och distriktet siktar på att klara av även klubbar med egen anläggning så väl som de som hyr in sig för att ordna verksamhet.
  Syftet är att stötta och ge råd samt registrera förhållandena i ett webbaserat system. Då finns det ett bra underlag för att plocka fram statistik som behövs när Svenska Ridsportförbundet (SvRF) fungerar som kunskapsbank i diverse frågor.
  Det finns en mall för att erhålla en plakett att sätta upp på Ridskolan respektive Anläggningen som visar på godkänd kvalitet.
  /Maud Delling, Ordförande i sektionen Ridskola och Anläggning 

TS – TÄVLINGSSEKTIONEN

 • Vårens Allsvenskor har startat och vi önskar alla deltagande lag lycka till! Tyvärr har det varit svårt att få arrangörer och div III hopp för ridhäst har därför kortats till två omgångar.
 • Vi planerar Ryttarutveckling Ponny till hösten. Inbjudan att ansöka kommer att gå ut inom kort.
 • Till sommaren kommer vi, tillsammans med ett antal klubbar, ordna Smileyhopp och Smileydressyr, träningstävlingar, för barn och unga som precis är på gång att börja tävla eller bara tävlat en kort tid. Förutom tävlingsmomentet kommer evenemangen även innehålla en kort föreläsning kring tävlingar och tävlande.

KANSLIET

 • Nu kan ni anmäla lag till höstens divisioner som är div II, hoppning och dressyr. Sista anmälningsdag är 1 juli. Det saknas en arrangör till div II dressyr för häst så är det någon som kan ta en omgång så hör av er. Mer information hittar ni på vår hemsida under tävling/allasvenska Länk till annan webbplats..
 • Har ni något på gång i er förening som ni vill att vi lägger ut på vår hemsida så skicka info till kansliet, halland@ridsport.se
  Det kan t ex vara en utbildning, föreläsning eller Pay and jump/ride där även andra föreningar är välkomna.
 • Har ni någon utbildning eller föreläsning som ni vill att vi i distriktet ska arrangera så hör av er med förslag.

PÅ GÅNG


Publicerad: