Hästens välfärd går först

FOTO: Mikael Sjöberg

FOTO: Mikael Sjöberg

Senaste tidens medierapportering har lyft ett antal vittnesmål om missförhållanden hos hästar och personal på flera anläggningar runt om i Sverige och utomlands. Nu senast hos en svensk hoppryttare.

Svenska Ridsportförbundet har vidtagit åtgärder i det fallet och det kan ni läsa mer om här: Ryttare pausas från landslagsverksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jag vill tydliggöra att vi på Gotlands Ridsportförbund ser mycket allvarligt på de saker som uppdagas och precis som övriga distriksförbund står vi bakom Svenska ridsportförbundets värdegrund där punkt 1 är:

Vi tar ansvar för våra hästar och ser till att hästen finns i en säker miljö. Vi agerar om hästen far illa.

När man håller på med den här sporten är hästens välmående av högsta prioritet. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet gör vi kontroller ute hos våra föreningar samt hos ridskolor på ön för att se till att hästar och människor är trygga och säkra där.

Om man skulle stöta på något - hästar eller stallpersonal som far illa eller som man tycker känns dåligt är man alltid välkommen att höra av sig till oss så ska vi stötta och hjälpa till i den omfattning vi kan!

Med vänliga hälsningar

Amanda Sanchez Westberg

Ordförande Gotlands Ridsportförbund

Publicerad: