Ryttarmärken - Ny utbildningsplan

FOTO: Mikael Sjöberg

Från och med 2024 finns en ny utbildningsplan för Ryttarmärken. I samband med detta har också nya teoriprov, program och banskisser tagits fram.

Ridsportens ryttarmärken är kunskapsklassiker med en stolt historia. De första märkena infördes redan 1926. Idag finns åtta märken som tillsammans står för den samlade kunskap och de färdigheter som varje ryttare stegvis bör behärska i sin grundutbildning.

Idén med ryttarmärkets utbildningsplan är att stimulera till allsidiga häst- och rid kunskaper inom fokusområdena hästkunskap, ridlära, värdegrund, fysträning och kostlära samt ridning.

Föreningen måste inte ha ridskoleverksamhet för att anordna prov för ryttarmärken. Alla medlemmar – med eller utan egen häst – är välkomna att avlägga prov. För många ryttare är märkena i sin utformning perfekt att ha som måttstock oavsett om man rider på ridskolans hästar eller på egen häst.

Från och med 2024 finns en ny utbildningsplan för Ryttarmärken. I samband med detta har också nya teoriprov, program och banskisser tagits fram. Se Ryttarmärken - Ridsportens utbildningsplanPdf, 805.1 kB, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. (pdf)

Ska er förening arbeta med Ryttarmärken 2024? För satsningar utöver ordinarie verksamhet går det att söka projektstöd för att arbeta med Ryttarmärken, läs mer om projektstödLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

Publicerad: