Aktuellt

Annons

Annons
häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

häst

Varje månad möter vi profiler som är viktiga för ridsporten i Göteborg och Bohuslän. Läs och inspireras av varandra. Tillsammans utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla – hela livet.

häst

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

häst

Håll dig uppdaterad på vad som händer i med våra nyhetsbrev - följ oss även på sociala medier.

Nyheter från distriktet

 • Fortbildning Msv C domare
  Välkomna på fortbildning för Medelsvår C domare den 26 november.
 • Omgång 2 division 4 häst dressyr
  I helgen arrangerade Landvetter Ryttarsällskap andra omgången av division 4 häst dressyr. Vinnare för dagen blev Spekeröds Ridklubb - Stort grattis!
 • Distriktsmästare häst dressyr 2023
  Sofie Csongrádi och Kent Björk är våra nya distriktsmästare i häst dressyr. I lag DM stod Västkustens ryttarsällskap som vinnare. - Stort grattis!
 • Distriktsmästare häst hoppning 2023
  Nu står det klart att Lina Carlsson och Wilma Heie är 2023 års Distriktsmästare i Göteborg & Bohuslän - Stort grattis!
 • Distriktsmästare ponny dressyr 2023
  Cornelia Ekwall Larsson, Clara Brandberg och Esther Brandberg stod alla som vinnare i årets Distriktsmästerskap för ponny dressyr. Inte nog med individuella vinster red dom tillsammans hem DM guldet i lag.
 • Distriktsmästare ponny hoppning 2023
  Det står nu färdigt att Othilia Josefsson, Nomi Lindholm och Nea Persson är 2023 års distriktsmästare i ponnyhoppning i Göteborg & Bohuslän. DM i lag stod Strömstad RK som vinnare - Stort grattis!
 • Torslanda RK vinnare av första omgången av division 2 häst dressyr
  Lördagen den 2 september arrangerade Hällingsjö RF första omgången av division 2 häst dressyr där dagens vinnare blev Torslanda RK.

Nyheter SvRF

 • Patrik Kittel dubbel GP-tvåa i Hagen
  22 sep 2023 19:45 Sveriges Patrik Kittel knep inte bara en utan två andraplatser i tysktäta startfält i den fyrstjärniga Grand Prix-dressyren i Hagen på fredagen. I ena klassen tillsammans med Forever Young HRH och i den andra med Galleria's Bohemian.
 • Alicia Svensson första vinnaren på Arena Youth Tour
  21 sep 2023 10:45 Det första av höstens tre kval till ungdomstouren Arena Youth Tour är avgjort. Alicia Svensson tog hem segern hos Gävle Ryttarsällskap och leder kvaltabellen mot höstfinalen på Friends Arena.
 • Sprid snällhet på stallbacken!
  21 sep 2023 09:41 För att stärka en schysst gemenskap i stallet utmanar vi och Stiftelsen Friends alla ridsportföreningar i trygghetsutmaningen. Häng på och tävla samtidigt om biljetter till Sweden International Horse Show.
 • Nomineringar till unghäst-VM i fälttävlan: "Aldrig haft så många att välja på"
  21 sep 2023 07:00 Följande hästar är nominerade till Unghäst VM i Le Lion d’Angers, Frankrike, 18-22 oktober.
 • Dags för unghäst-VM i hoppning
  20 sep 2023 15:27 Runt 40 unga hästar har blågul flagg när unghäst-VM i hoppning avgörs i belgiska Lanaken denna vecka. De framtida stjärnorna, mellan 5 och 7 år gamla, består dels av SWB-registrerade hästar och dels av utlandsfödda hästar ridna av svenska ryttare.
 • Internationellt pris till King Edwards ägare
  20 sep 2023 14:09 Sedan 2019 har Georg Kähny och hans Dufour Stables AG varit ägare till King Edward, hästen som haft enorm framgång tillsammans med Henrik von Eckermann. Nu har internationella hoppryttarklubben, IJRC, prisat schweizaren för samarbetet.

RF -SISU Västra Götaland

 • Växande renoveringsbehov för idrottsanläggningar i Västra Götaland
  4 sep 2023 08:30 Både idrottsföreningar och kommuner upplever renoveringsbehovet av idrottsanläggningar som en stor utmaning inför framtiden. Behoven växer för varje dag som går. Men genom att renovera och bygga om på rätt sätt kan fler barn och ungdomar attraheras till att börja idrotta.
 • Bli en del av High Performance Göteborgs Elitprogram
  1 sep 2023 14:32 High Performance - Göteborgs elitprogram, drivs av RF-SISU Västra Götaland och är ett pilotprojekt med syfte att stötta elitidrottare från Göteborg som är i, eller är påväg mot, internationell nivå inom sin idrott.
 • Brist på träningstider hos var fjärde idrottsförening i Västra Götaland
  28 aug 2023 11:47 Var fjärde idrottsförening i Västra Götaland upplever ett stort behov av mer tid och nästan lika många tvingas säga nej till nya medlemmar på grund av detta. Problemen är som värst i stora städer.
 • Make a move sprider kunskap och testar nya sätt att utveckla ett rörelserikt samhälle
  24 aug 2023 10:32 Make a move är en långsiktig satsning för ökad rörelse och förbättrad hälsa i Västra Götaland. Tillsammans med andra aktörer från olika samhällssektorer sprider vi tillsammans kunskap och skapar konkreta insatser som bidrar till ett mera rörelserikt och hållbart samhälle. Vi testar nya grepp och tar fram goda exempel som visar att det är möjligt och kan sporra fler att följa med.
 • Idrottsrörelsens säkerhetsarbete
  18 aug 2023 13:48 Med anledning av det säkerhetsläge som Sverige befinner sig i beslutade Säkerhetspolisen 17 augusti att höja terrorhotnivån från nivå 3 till nivå 4. Efter en längre tids dialog med Polismyndigheten angående säkerhetsfrågor har Riksidrottsförbundet (RF) utvecklat riktlinjer och rekommendationer.
 • Utbildningsprojekt: Motverka sexuella övergrepp
  16 aug 2023 13:45 Men stöd från Jämställdhetsmyndigheten inleds i september ett tvåårigt utbildningsprojekt för att motverka sexuella övergrepp inom idrotten.