Distriktsmästerskap

DM priser

Foto: Totta Wikström

Dalarnas Ridsportförbund anordnar varje år i samarbete med våra tävlingsarrangerande klubbar Distriktsmästerskap för Dalarna.

Distriktsmästerskapet har under många år gemensamt sponsrats av Dalarnas alla tävlingsarrangerande klubbar genom det Wild Card som delas ut till distriktsmästaren i varje gren/kategori. Innehavaren av Wild Card har under kommande år fått tävla "fritt" på tävlingar inom distriktet i "sin" gren på en häst/ponny. Detta generösa pris kommer 2023 att upphöra och segrarna i Distriktsmästerskapet kommer att belönas på annat sätt. Dock gäller de Wild Card som delades ut till 2022 års distriktsmästare.

Vilka ekipage har Wild Card

Distriktsmästerskapet 2023 - Arrangörer

Fälttävlan
Leksands Ridklubb 8-9 juli

Dressyr
Häst - Svärdsjö Ridklubb 23 september
Ponny - Svärdsjö Ridklubb 24 september

Hoppning
Ponny - Mora Ridklubb 19 augusti
Häst - Mora Ridklubb 20 augusti

Distans

Working Equitation

Avesta Ridklubb - 29 juli

Körning
Dala Kusksällskap 30 juni - 1 juli - Rättvik

Den traditionella mästerskapsmånaden är september, men det har de senaste åren även arrangerats under senare delen av augusti.

Vår strävan är att försöka få mästerskapen att cirkulera på olika arrangörer och göra mästerskapet så attraktivt som möjligt för både ryttare och arrangörer.

AGRIA Djurförsäkring har under många år sponsrat mästerskapen med täcke till guldmedaljörerna. Sedvanliga medaljer delas ut och rosetter och plaketter till placerade i klassen.

År 2008 instiftades två vandringspriser;

Rolf Bellmans Minnespris - utdelas till seniormästaren i dressyr på häst - statut Pdf, 127.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Håkan Wikströms Minnespris - utdelas till seniormästaren i hoppning på häst - statut Pdf, 128.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Rubrik

text

text