Helma från Åsebo RS blev Årets ridskolehäst i Dalarna 2023!

Årets ridskolehäst i Dalarna 2023

Som representant för länets alla fina ridskolehästar får Helma från Åsebo Ridsällskap denna gång ta emot vandringspriset, tillsammans med en ansenlig mängd morötter säklart! Nio av våra ridskoledrivande föreningar hade denna gång nominerat kandidater. Här hittar du dem alla igen, efter Helma utan inbördes ordning.

Helma från Åsebo Ridsällskap
Helma är en D-ponny, fullblodsarab född 1995. En sann trotjänare som har utbildat elever på alla nivåer. Helma kom till ridklubben för en billig peng, 19 år gammal, i samband med köpet av hennes bästa vän för att hästarns tidigare ägare inte ville att vännerna skulle behöva skiljas åt. Vår tanke var att hon skulle fungera några år i verksamheten för att sedan gå i pension, men nu tio år senare är hon fortfarande lika pigg och fräsch. På senare år fyller hon en funktion som perfekt, snäll nybörjarhäst till klubbens barn och juniorgrupper. Hon är fortfarande pigg och har man Helma som favorit så gillar man fart och fläkt. Hon har aldrig varit skadad och muckar aldrig gräl med andra hästar. Hon är smart och håller sig alltid på sin egen kant.

Sarek från Borlänge Ridklubb (namnändring Borlänge Ridsportklubb)
Sarek är född 2002 med okänd härstamning. 160,5 cm hög.
Stallets nallebjörn som alla kan rida. Så många nybörjare som fått galoppera för första gången på denna trygga herre. Åldern är inget man märker av, ställer man fram ett hinder eller en WE-bana så blir han 5 år.

Sarek

Scott från Svärdsjö Ridklubb
Scott är en B-ponny född 2011. "Scott får oss att känna oss trygga, han tog emot oss när vi var som minst och fick oss att bli förälskade i ridsporten". Vi vill hylla honom då han är en perfekt första ponny att rida. Han är snäll och säker men också ibland lite utmanande och hjälper våra elever att utvecklas redan i tidig ålder. Han är även en av våra hästar som hjälper våra härliga elever från Daglig verksamhet att utvecklas genom att promenera och tömköra. Han är sammanfattningsvis en liten individ det det största hjärtat.

Lenny från Hedemorabygdens Ridklubb
Lenny är en fantastisk läromästare. Han tävlar i både dressyr och hoppning men tar även nybörjare på trygga ridturer. Nästan alla vill lära sig galoppera på hans trygga rygg. Han är en riktig klippa i alla lägen och taggar till precis när det behövs.

Caspian från Gagnefs Ridklubb
Caspian EW, född 2010 är en klippa, kollega, bästa vän och läromästare! Han är en lekfull kille som gör sitt arbete på Gangefs RK med bravur. Han ställer alltid upp och är med. Han tar hand om våra elever med funktionsnedsättning, han går barnlektioner, är med på minihoppningar, springer fint med dressyrtanterna och är en fantastisk hopphäst som ibland åker på tävling. Klubben är så stolt över att äga denna fina häst. När Caspian inte jobbar så leder han gärna ut sig själv i hagen genom att ta grimskaftet i munnen och väl ute så busar han med kompisen Irbis och flirtar med damerna i hagen intill.

Goliat från Bjursås Ridklubb
Goliat är en valack född 2013 av rasen Irländs sporthäst. Hästen som vunnit många hjärtan men också klubbens egen omröstning om Årets ridskolehäst på Bjursås RK. Goliat är en stor kille som alla kan rida oavsett erfarenhet och ålder. Han har alltid minst en ny sak att lära varje ryttare som hoppar upp på honom och han har lärt så många ryttare på klubben så mycket i sadeln. Goliat är en stjärna i både hoppning, dressyr, markarbete, uteritter och så ställer han alltid upp på tävlingar. Han är alltså en riktig allroundhäst som alltid levererar sitt bästa. Dessa egenskaper tillsammans med hans fantastiska personlighet gör att han förtjänar att bli årets ridskolehäst.

Darling från Malung-Sälens Ridklubb
Glenview Darling är en irländsk importponny född 2009. Hon är svart med vita tecken på benen, i ansiktet samt har en vit bukfläck, Hos oss på Malung-Sälens RK arbetar hon med allt: nybörjarlektioner, dressyrspecial, hoppspecial, vuxengrupper, ridning för ryttare med funktionsnedsättning och allt däremellan. Hon är alltid snätt att pyssla med i stallet och har aldrig visat sura miner mot någon människa. Hon ställer upp på allt i ridhuset utan att ge bort något gratis vilket gör att eleverna lär sig mycket av henne. Gör ryttaren rätt så gör Darling rätt. Som ridlärare kan man alltid lita på att Darlingtar hand om sin ryttare och hon passar perfekt till de som är nya eller lite osäkra. Förutom att ta hand om eleverna på lektion så älskar hon mat och godis, så vill man vinna pluspoäng hos Darling ska man ge henne en godisbit i krubban. Klubben är mycket glad över att ha en arbetskamrat och hästkompis som Darling.

Allan från Mora Ridklubb
Hammars Allan är en welshponny, valack född 2011. Allan är ridklubbens lilla stjärna. Med sina 139 cm förgyller han allt från de minsta barnens ridlektioner till de större barnens drömmar att få börja tävla. Dewt som har utmärkt Allan från första början är hans fantastiska psyke och snällhet och att han från dag 1 på ridklubben har kunnat gå med på allt. Han är verkligen en ponny utöver det vanliga!

Solis från Vansbro Ryttarsällskap
Solis är en valack född 1998 med okänd härstamning.
Med sin fina utstrålning och sina komiska drag är Solis en riktig glädjespridare hos Vansbro Ryttarsällskap. Solis är en supersnäll ponny som alla kan rida på och har under lång tid tagit hand om våra rehab-lektioner på ridskolan. Nu lever han livet som glad halvpensionär, alltid med glimten i ögat och en särskild dragning till både äpplen och morötter.

Publicerad: