Annons
Annons

Förtjänstmedalj till Lisbet och Matts

Lisbet och Matts - förtjänstmedaljutedelning

Lisbet Ericsson och Matts Gregori mottar SvRFs förtjänstmedalj i guld. Foto: Privat

Förtjänstmedalj i guld till Lisbet Ericsson och Matts Gregori

Vid Svenska Ridsportförbundets förbundsstämma den 6 maj delades förtjänstecken ut till personer som ideellt ägnat ridsporten tid och kraft under många år. Lisbet Ericsson från Rättvik och Matts Gregori från Falun har av Dalarnas Ridsportförbund nominerats till SvRFs förtjänstmedalj i guld.

Nedan följer styrelsens motivering avseende Lisbet Ericsson:

Dalarnas Ridsportförbunds styrelse vill med hänvisning till en meritförteckning omfattande snart 50 år av ideellt arbete i ridsportens tjänst på regional nivå enhälligt nominera Lisbet Ericsson till Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Lisbet hade redan 1992 uppfyllt kriterierna för denna medalj och erhöll då Ridfrämjandets
förtjänstmedalj i guld. Därefter har hon fortsatt sin ideella gärning inom Dalarnas
Ridsportförbund enligt uppgiven meritförteckning, dvs Ordförande i distriktets utbildningssektion och ledamot i distriktsstyrelsen 4 år, Kassör och ledamot i distriktsstyrelsen 10 år, Kassör, adjungerad, i distriktet 16 år och fortfarande verksam
Miljöinformatör ideellt tillgänglig för våra klubbar i 25 år och fortfarande verksam
Ungdomsledarutbildare i sammanlagt 40 år 1976-2015 och därefter medverkande vid behov.

Nedan följer styrelsens motivering avseende Matts Gregori:

Dalarnas Ridsportförbunds styrelse vill med hänvisning till en meritförteckning omfattande över 20 år av ideellt arbete i ridsportens tjänst och i ledande roller på såväl regional som central nivå enhälligt nominera Matts Gregori till Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Matts har utöver de 21 år han varit verksam i ledande roller inom Dalarnas Ridsportförbund även haft centrala uppdrag i SvRFs distanskommitté och där har vi inte åren noterade. Han har också i ca 10 år representerat ridsporten i Dalarnas Idrottsförbund/RF-SISU Dalarnas styrelse och därefter i några år haft rollen som ordförande i deras valberedning.

Publicerad:

Aktuellt

Ingen information tillgänglig