Hållbarhet inom ridsporten

FOTO: Mikael Sjöberg

FOTO: Mikael Sjöberg

Svenska Ridsportförbundet lanserar nu ”Koll på hållbarhetsläget?” – en handbok som inspirerar och stöttar ridsportens föreningar i hållbarhetsarbetet genom kunskap, tips och checklistor. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Hur kan vi gå tillväga ?
Här hittar du handboken och mer information om satsningen:
Koll på hållbarhetsläget? | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Hållbarhetshandboken ”Koll på hållbarhetsläget?” utgår från de tre områden som Svenska Ridsportförbundets hållbarhetsstrategi fokuserar på: Ridsport för alla – hela livet, Klimatsmart ridsport samt Ridsport på naturens villkor. Hållbarhetsstrategin lanserades 2021Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. och utgår FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Läs mer om Svenska Ridsportförbundets hållbarhetsarbete här:
Hållbarhet | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

  • Som en av landets större idrotter, som samlar omkring 840 föreningar och drygt 154 000 enskilda medlemmar, vill Svenska Ridsportförbundet bidra till ett mer hållbart samhälle och en mer hållbar ridsport.
  • Ridsporten samlar väldigt många engagerade människor och det finns en enorm kraft i det, där vi tillsammans kan göra stor skillnad, säger Elin Gustavson, hållbarhetssamordnare på Svenska Ridsportförbundet.
    –Hållbarhet kan upplevas svårt och krångligt, men alla förändringar gör faktiskt skillnad och vi vill med detta nya material ge våra föreningar lite hjälp på traven.
  • Handboken, som är framtagen i samråd med en referensgrupp bestående av representanter från distrikt och föreningar, innehåller kunskap, inspiration och checklistor som ska inspirera föreningarna att arbeta med hållbarhet på ett strukturerat sätt.
  • Satsningen hjälper också föreningarna att nå ut med information om sitt hållbarhetsarbete.
  • Genom att skicka in information om sitt hållbarhetsarbete till Svenska Ridsportförbundet får föreningarna ett kit med skräddarsydda banners, bilder och en mindre poster till anslagstavlan i stallet, sin hemsida eller sina sociala kanaler.

 

Publicerad: