Aktuellt

Annons

Annons
häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Kalender för Blekinge

Nyheter från distriktet

 • Nominera - vem vinner 2023-års fina priser ?
  Nominera till Årets UL (ungdomsledare)-US (ungdomssektion)- Årets eldsjäl - Årets ridskolehäst !
 • Inbjudan till årsmöte i Blekinge Ridsportförbund
  Nu är det dags för årsmöte i distriket för föreningar anslutna i Blekinge RF
 • Hör det som inte sägs - ett initiativ för att bryta tystnadskultur
  Överallt sker det saker i det dolda, under ytan och på insidan. Även i stallet. Hör det som inte sägs är en kraftsamling för att bryta tystnadskultur, och få fler vuxna att se, lyssna och agera när någonting inte är som det ska i stallet. Ingen ska behöva drunkna i tystnad.
 • Fortbildning för ridlärare och tränare
  Varmt välkomna på ridlärar- och tränardag
  Dagens arrangör är SvRF, platsen är i Blekinge.
  Det är ganska många år sedan vi genomförde ridlärardagarna och förra året tog vi upp traditionen igen. Kanske i lite ny tappning, men med samma intressanta och värdefulla innehåll.

 • Dus Gala med årsmöte
  Årets gala för er ungdomar 2024!
 • Koll på hållbarhetsläget?
  Många av landets ridsportföreningar arbetar aktivt med hållbarhet inom flera olika områden, men vet medlemmarna om vad som görs? Och är de medvetna om hur de själva kan bidra till en mer hållbar ridsport?

Nyheter SvRF

 • Säkra din biljett till Longines Global Champions Tour Stockholm 2024!
  28 feb 2024 11:16 Nu börjar nedräkningen till nästa stora svenska ridsportevenemang. Longines Global Champions Tour och GCL galopperar in i Stockholm 28–30 juni och ger ridsportfans chansen att se världens bästa ryttare mötas i spännande hoppklasser under tre fullspäckade dagar. Fixa din biljett redan nu!
 • Så arbetar Svenska Ridsportförbundet för hästvälfärd
  28 feb 2024 10:06 Hästars hälsa och välfärd ska prägla all verksamhet inom ridsporten. Men hur arbetar Svenska Ridsportförbundet med hästvälfärd?
 • Tre sätt att bryta tystnadskultur
  28 feb 2024 07:55 Gör saker pratbara, mer begripliga och framförallt - gör något! Det säger Susanne Johansson som forskar om sexuella övergrepp och ger tre starka tips för att bryta tystnadskultur.
 • Nordiskt initiativ för hästvälfärd
  27 feb 2024 16:26 Ridsportförbunden i Sverige, Danmark, Norge och Finland har gått samman i ett gemensamt brev om hästvälfärd riktat till det internationella ridsportförbundet (FEI).
 • Nytt projekt för kvarkabekämpning riktat mot ridskolor
  23 feb 2024 09:13 Svenska Ridsportförbundet inleder nu ett pilotprojekt riktat mot ridskolor i syfte att öka kunskapen om sjukdomen kvarka, bland annat genom att provta nyanlända ridskolehästar. Studien, som pågår under 2024, finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).

RF -SISU Blekinge

 • Grundutbildning för tränare - vårens omgångar
  15 dec 2023 12:09 Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! Under våren 2024 erbjuder vi två olika omgångar.
 • Undersökning kring idrottsevenemang i Blekinge
  27 nov 2023 15:11 En enkät har i dagarna gått ut till föreningar och förbund med verksamhet i Blekinge. Genom enkäten vill vi fånga upp vilken typ av idrottsevenemang som arrangeras i Blekinge, hur er förening skattar er i olika delar och vilken typ av stöd som er förening önskar för att kunna leda era evenemang framåt.
 • Idrottsveckan i Blekinge 2024
  17 nov 2023 11:49 Idrottsveckan i Blekinge arrangeras 5-9 februari 2024. Temat för Idrottsveckan 2024 är Plats för idrott. Det handlar om både den fysiska platsen samt miljön för idrott och rörelse och även idrottens roll i attraktionskraften för den lokala orten.
 • Nya principer för fördelning av SDF-stöd
  8 nov 2023 11:35 RF-SISU Blekinge erbjuder ekonomiskt stöd för specialidrottsförbund (SDF) som har verksamhet i Blekinge. Från och med 2024 fördelas 100 % av det totala SDF-stödet som verksamhetsstöd. Läs mer om principerna för fördelning.
 • Beslut om totalt väskförbud på större evenemang
  2 nov 2023 11:47 Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.