Aktuellt

Annons

Annons
häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Kalender för Blekinge

Nyheter från föreningar

Nyheter SvRF

 • Nytt inverkansprotokoll ska utveckla hoppsporten
  10 mar 2022 00:00 Vecka 11 lanseras ett nytt inverkansprotokoll i hoppning. Ett viktigt steg i rätt riktigt, menar Niklas Jonsson, ordförande i Hoppkommittén.
 • Erica Swartz finalvinnare i Falsterbo
  11 jul 2022 00:00 Finalen i 1.50-touren Swedish 7-star avgjordes på söndagseftermiddagen under Falsterbo Horse Show. Erica Swartz var enda ekipage med två nollor i protokollet och tog hem segern.
 • Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022
  29 nov 2022 10:20 En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj. Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022, ett pris som delas ut i samarbete med Folksam på Ryttargalan ikväll.
 • Svenska Ridsportförbundet etablerar Trygghetsråd
  12 sep 2022 00:00 Förbundsstyrelsen har, i samband med uppdaterad arbetsordning samt genomlysning av trygghetsarbetet, beslutat att inrätta ett Trygghetsråd för att utveckla trygghetsarbetet. Charlotte Palmstierna, med lång erfarenhet av barnrättsfrågor, leder rådet.
 • Nya domararvoden 2023
  19 dec 2022 13:10 Från och ned 2023 justeras arvodena för domare vid medlemsföreningars tävlingar inom Svenska Ridsportförbundet.
 • Ungdomsryttare tas ur landslagstruppen med omedelbar verkan
  7 sep 2022 00:00 En ungdomsryttare tas ur landslagstruppen med omedelbar verkan efter en utredning av händelser rörande brott mot landslagsavtalet.

RF -SISU Blekinge

 • Nytt stöd ska locka fler äldre till idrottsrörelsen
  15 mar 2023 10:59 Mellan den 15 mars och den 30 april kan idrottsföreningar söka ett helt nytt stöd från Riksidrottsförbundet för att nå fler äldre.
 • Så lyckades kampsportsföreningen få tillbaka de aktiva efter pandemin
  15 mar 2023 10:50 Karlshamn Fightcenter gjorde allt de kunde för att behålla medlemmarna under pandemin – men många barn och ungdomar hade lämnat när portarna öppnade igen för ett år sedan. I dag blomstrar föreningen tack vare ett hårt arbete. Nu berättar föreningen hur de fick tillbaka medlemmarna och blev ännu fler.
 • Samträning bryter normer
  8 mar 2023 09:07 I RF:s stadgar står ingenting om att idrott ska delas in efter kön. Ändå gör vi det i stor utsträckning, mycket beroende på slentrian. Att istället ha mixade grupper, samträning, är ingen garanti för jämställdhet, men det är ett bra sätt att bryta könsnormerna inom idrotten. Inger Eliasson, docent i pedagogik och forskare på Idrottshögskolan vid Umeå universitet ger oss en bild av vad forskningen säger inom området.
 • Den bästa träningen börjar tillsammans - nu gör vi idrottsrörelsens resor mer klimatsmarta
  24 feb 2023 13:48 Samåkning till och från träning är en viktig del i arbetet mot en mer hållbar idrottsrörelse i stort. Det kan handla om att ta följe på cykel till träningen, hoppa på samma lokala buss eller fylla bilen med ett gäng taggade innebandyungdomar till helgens match.
 • Öppen föreläsning på BTH: Mr Tourette och jag - för ovanlighetens skull
  24 feb 2023 11:58 Välkomna till en öppen och kostnadsfri föreläsning med författaren och föreläsaren Pelle Sandstrak, på BTH Idrottsakademi måndagen den 6 mars. Föreläsningen sänds även digitalt.
 • Grundutbildning för tränare - årets omgångar
  18 feb 2023 11:00 Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! Under 2023 har vi satt datum för 4 omgångar.