Aktuellt

Annons

Annons
häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Kalender för Blekinge

Nyheter från föreningar

Nyheter SvRF

 • Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022
  29 nov 2022 10:20 En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj. Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022, ett pris som delas ut i samarbete med Folksam på Ryttargalan ikväll.
 • Finalfeber i SIHS Käpphäst
  26 nov 2022 22:53 Över fyrahundra käpphästekipage hoppade om finalbiljetterna på fem platser i landet. 40 finalister tog plats i superfinalerna under Sweden International Horse Show där Linn Marelius segrade i lördagens 50 cm-klass.
  - Jag kom hit för att vinna, säger hon.

 • Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson får Petrus Kastenmans stipendium
  27 nov 2022 23:35 Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson är årets mottagare av stipendier från Petrus Kastenmans minnesfond. Fonden är skapad av familjen Kastenman till minne av Petrus Kastenman som vann OS i fälttävlan 1956 i Stockholm.
 • Med sikte på framtida medaljer – Kajsa Björe tar plats i ATG Talang
  22 sep 2022 00:00 Åtta nya ryttare tar plats i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram ATG Talang. En av dem är hoppryttaren Kajsa Björe. - Det är en stor glädje och lättnad att komma med, det finns så mycket att utveckla och lära sig, säger hon.
 • ATG:s paradressyrtalanger på SIHS mässarena
  25 nov 2022 16:05 Paradressyr har vuxit de senaste åren med rekordmånga starter i årets SM. Sverige har många lovande ryttare på olika nivåer och under helgen var det dags för några av dem att visa upp sig på mässarenan under Sweden International Horse Show.
 • Rutinerat ekipage tog hem segern i SIHS Käpphäst
  28 nov 2022 00:15 Det bjöds på käpphästtävlingar i dagarna två under Stockholm International Horse Show. På söndagen höjdes ribban till 70 centimeter och det blev något av en favoritseger i klassen. Emmelina Folkung och hästen Coffee har nämligen hoppat hem seger i Friends Arena förr.

RF -SISU Blekinge

 • Nominera till Stjärnfestens priskategorier
  28 nov 2022 20:29 Välkommen att nominera till de olika kategorierna vid Stjärnfesten - finalen på Idrottsveckan i Blekinge 2023! Du kan nominera förening eller individ till Årets jämställdhetspris, Årets nytänk, Årets inkluderare, Årets ledarskap och Årets engagemang.Fredagen den 27 januari arrangeras den första upplagan av Stjärnfesten - finalen av Idrottsveckan i Blekinge 2023. Inför Stjärnfesten kan du nominera föreningar eller individer som på olika sätt bidrar för att utveckla sin förening och sin idrott. Vinnarna kommer att uppmärksammas genom prisutdelning och samtal under kvällens gång. 
  Priskategorier
  Under Stjärnfesten den 27 januari kommer det att delas ut priser i följande kategorier:

  Årets jämställdhetspris
  Årets nytänk
  Årets inkluderare
  Årets ledarskap
  Årets engagemang

  Priskategorierna knyter an till de fem prioriterade utvecklingsresorna som idrottsrörelsen gemensamt beslutat om, för att nå de övergripande målen i Strategi 2025.
  Nominera här
  Du kan nominera i en eller flera kategorier. Tänk på att skicka med en motivering med din nominering, och lämna gärna dina uppgifter så att juryn kan kontakta dig. 
  Till nomineringsformulär (med beskrivning av de olika kategorierna)
  Välkommen med dina nomineringar senast den 20 december.

 • Idrottsveckan i Blekinge med avslutande Stjärnfesten - anmälan öppnar 1 december!
  25 nov 2022 14:12 Idrottsveckan i Blekinge arrangeras under vecka 4 2023. Veckan kommer att på olika sätt belysa och ta vara på idrottsrörelsens bidrag till folkhälsa och samhällsutveckling.För att idrottsrörelsen ska utvecklas och samtidigt bidra med alla sina positiva samhällseffekter, behöver vi samverka med beslutsfattare, näringsliv och andra delar av samhället. Därför vill vi under en hel vecka i Blekinge lyfta olika aspekter och skapa möjligheter att skapa gemensam förståelse över olika gränser.
  Läs mer om Idrottsveckan i Blekinge 2023
  Vi hälsar er hjärtligt välkomna till Idrottsveckan i Blekinge 2023 och veckans tre aktiviteter på Ronneby Brunn: 
  Modern och hållbar sponsring
  Hur kan idrott och näringsliv i Blekinge utvecklas tillsammans i en föränderlig omvärld?
  InspirationsfrukostTisdag 24 januari, kl 07.30-09.45
  75 platser
  Anmälan öppnar inom kort
  Idrott för alla, hela livet?
  Hur kan vi genom samhällsstöd och ideellt engagemang göra idrottsrörelsen i Blekinge starkare?
  SeminariumTorsdag 26 januari, kl 12.00-16.00 (inklusive lunch)
  Inspiration från Carolina Klüft (Generation Pep), Mats Glemne och PG Fahlström (Linnéuniversitetet) och blekingska föreningsexempel. 
  90 platser
  Anmälan öppnar inom kort
  Stjärnfesten
  Idrottsveckan avslutas med Stjärnfesten - en festlig middag med hyllningar till idrottsrörelsen i Blekinge. Radioprofilen Christian Olsson leder oss igenom en talkshow med stjärngäster, prisutdelningar och goda föreningsexempel. Det populära coverbandet Poplabbet ramar in kvällen med underhållning från scenen.  
  Begränsat antal platser
  Läs mer om Stjärnfesten
  Anmälan sker till Ronneby Brunn från och med 1 december kl 09.00.Läs mer om hur anmälan går till

 • Fortfarande möjlighet till anläggningsstöd - sök senast 30 november!
  18 nov 2022 11:45 Det finns fortfarande medel kvar i årets anläggningspott. Har er förening en idé om hur ni vill utveckla er anläggning eller idrottsmiljö? Ta kontakt med oss redan idag!Riksidrottsförbundet vill att det ska finnas ett rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.
  Sex olika stöd att söka
  RF-SISU Blekinge ansvarar för att fördela anläggningsmedel till idrottsföreningar i Blekinge. Det finns sex olika stöd att söka inom anläggningsstödet:


  Stöd till idrottssytor, mindre projekt (upp till 400 000 kr i stöd)


  Stöd till idrottsytor, större projekt (över 400 000 kr i stöd)


  Stöd till energi- och miljöprojekt


  Stöd till renoveringsprojekt


  Stöd till säkerhetsprojekt


  Stöd till utrustning för parasport


  Läs mer om anläggningsstöd
  Ansökan senast 30 november
  I 2022 års pott finns det fortfarande medel kvar. För att kunna ta del av dessa behöver er förening har skickat in er ansökan senast 30 november. 
  Kontakt
  Innan ni gör er ansökan, kontakta Magnus Persson på RF-SISU Blekinge för råd och stöd. E-post magnus.persson@rfsisu.se, telefon 0708-280766. 

 • Välkomna satsningar i regeringens nya budget
  8 nov 2022 13:45 Riksidrottsförbundet och RF-SISU Blekinge välkomnar de satsningar som berör idrottsrörelsen men saknar initiativ för en långsiktig återhämtning efter pandemin och för att lösa bristen på idrottsanläggningar.Sedan tidigare har regeringen aviserat satsningar på idrottsrörelsen i kommande budget. Det handlar om idrott för äldre och idrott i utsatta områden och är ett tillskott till idrottsrörelsen på 125 miljoner för 2023 och 150 miljoner för 2024 och 2025.
  - I Blekinge ser vi på sikt en högre andel äldre än i övriga landet. Vi välkomnar denna satsning som vi hoppas ska göra skillnad för både den fysiska och psykiska hälsan för de äldre och samtidigt skapa möjligheter för föreningslivet att inkludera fler, säger Jeanette Andréasson Sjödin, ordförande RF-SISU Blekinge.
  - I Blekinge har vi haft möjlighet att sedan 2020 genom centrala medel utveckla idrott för äldre. Under denna tid har hela 42 idrottsföreningar i Blekinge såväl utvecklat befintlig som initierat ny verksamhet för äldre. Vi hoppas att dessa nya medel ska fortsätta främja utvecklingen, säger Mathias Roos, distriktsidrottchef Blekinge.
  Regeringen genomför också en satsning på fritidskort för att ge fler barn och unga tillgång till en meningsfull fritid.
  - Det är välkommet och viktigt att regeringen ser den kraft som idrottsrörelsen kan vara i den gemensamma ansträngningen att möta olika samhällsutmaningar. Det återstår dock att se hur satsningen på fritidskort kommer att utformas. Min starka uppmaning till regeringen är att stödet går till deltagar- och träningsavgifter och att det blir en administration som inte belastar ideella kassörer, de är redan ansträngda som det är, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.
  Pandemin drabbade idrottsrörelsen hårt och marginalerna i landets föreningar är små. Långsiktiga förutsättningar för återhämning efter pandemin saknas i budgetpropositionen, det saknas även nya insatser för att skapa plats för idrott. En undersökning från Riksidrottsförbundet visar att mer än var tredje förening som riktar sig till barn och ungdomar tvingas säga nej till nya medlemmar på grund av platsbrist. Dessutom upplever nästan 50 procent av idrottsföreningarna över hela landet att det finns ett stort renoveringsbehov.
  - Att det finns en plats att idrotta på och samlas kring är helt avgörande för att idrottsrörelsen ska ha kraft och möjlighet att verka. Precis som i övriga landet ser vi i Blekinge stora utmaningar kopplat till idrottsanläggningar både sett till tillgång och skick, säger Jeanette Andréasson Sjödin. - Utan anläggningar och utan tillgång till skog, mark och vatten uppstår inte glädjen, gemenskapen och sammanhanget som en förening skapar. Här hoppas jag att det kommer initiativ, såsom nationella samordnare i frågan, under mandatperioden, säger Björn Eriksson.

 • Succé för idrottskola under höstlovet - vill sänka trösklarna in i föreningsidrotten
  7 nov 2022 20:17 Närmare 100 barn från Tullskolan och Sunnadalskolan i Karlskrona deltog i idrottsskola under höstlovet. 6 föreningar hjälptes åt att arrangera, och för flera av de unga ledarna blev det ett av deras första ledaruppdrag.Intresset för att spendera två höstlovsdagar på idrottskola på Rosenholmsområdet var jättestort, och närmare 100 barn föranmälde sig. Barnen fick i förväg välja en föreningsidrott som de fick en introduktion till och lära sig mer om. Idrottsskolan blev också ett tillfälle att bekanta sig med en idrottsförening och lära känna nya kompisar. För de deltagande föreningarna blev idrottsskolan ett tillfälle att lära ut och väcka en nyfikenhet för sin idrott. Flera av de 20-talet ledarna var unga ledare som har ett av sina första ledaruppdrag under idrottsskolan. - Vi arrangerar Idrottsskolan i syfte att inkludera barn som vanligtvis inte är med i en idrottsförening, säger Lena Widenfors på RF-SISU Blekinge. Det är en låg föreningsanslutning bland barn på dessa skolor. De flesta barnen, eller deras föräldrar, har inte en bakgrund i eller koppling till den svenska idrottsrörelsen. Genom Idrottsskolan vill vi skapa kontaktytor och sänka trösklarna in i föreningsidrotten. Det var också härligt att se hur ledarna tog ansvar och växte under de båda dagarna.  De 6 idrottsföreningarna som hjälptes åt att arrangera Idrottsskolan och som nu hoppas på nya medlemmar är Karlskrona Tennisklubb, Karlskrona Judoklubb, Karlskrona Boxningsklubb, Karlskrona Gymnastikförening, Badminton Carlskrona och Karlskrona Basketklubb.
  Idrottsskolan fick besök av Sydöstran under dag två, läs reportage och se bildspel här: Här startar vägen till föreningslivet - succé för idrottsskola i Karlskrona (Sydöstran, 2022-11-05)

 • Tips på aktiviteter för höstlovslediga barn och unga
  27 okt 2022 15:49 Nu stundar en veckas höstlov för många barn och unga i Blekinge. Kolla in vilka aktiviteter som erbjuds i de olika kommunerna, och få andra tips på hur ni tillsammans kan skapa ett rörelsefyllt lov!Höstlov i distriktets kommuner
  Under höstlovet är det många föreningar runt om i distriktet som passar på att bjuda in till prova-på-aktiviteter och annat skoj. Här har vi sammanställt länkar till respektive kommuns webbplats där du kan se vad som händer i de olika kommunerna:

  Olofströms kommun
  Sölvesborgs kommun
  Karlshamns kommun
  Ronneby kommun
  Karlskrona kommun

  Tips på aktiviteter att göra på egen hand
  Vi vill också uppmuntra till att hitta just din rörelse under höstlovet!
  Genom att vara i rörelse blir du piggare, får bättre koncentration och mår bättre. Försök att vara i rörelse minst 60 minuter varje dag. På vår webbplats har vi samlat material och inspiration till aktiviteter som främjar rörelseglädje. Exempelvis rörelsebingo eller förslag på pulshöjande aktiviteter.
  Hoppas du får ett rörelsefyllt höstlov!