Grönt kort

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Följande åldersgränser gäller för Grönt kort:

  • Alla från 14 år och uppåt ska delta i en obligatoriskt Grönt kort kurs. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget grönt kort.
  • Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort kursen och avlägga proven.
  • För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt kort ska delta i kursen, och ta Grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person.

Material

Grönt kort kursen har nytt upplägg från 2021 och utgår från en webbaserad sida. På webbsidan ska deltagaren göra självstuder innan hen deltar på kurs tillsammans med kursledare. Det är föreningarna som ansvarar för grönt kort kursen. Oftast ingår webbdelen som en del i kursen och kursavgiften men om du vill beställa ditt eget material gör du det på sisu idrottsböcker. Grönt korts webbdel beställer du hos SISU Förlag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du grönt kort sedan tidigare
Om du har grönt kort sedan tidgare och vill ha det registerat i TDB så kan du göra följande:

Detta gäller from 1 januari 2022: Information om registrering av äldre Grönt Kort Pdf, 122.5 kB, öppnas i nytt fönster.


Kurser för ryttare/föräldrar

Nedan hittar du kurser för ryttare och föräldrar som arrangeras hos föreningarna. Ofta finns kurserna publicerade på föreningarnas hemsidor. Ta en titt även på deras egna hemsidor. Vill du ta kontakt med någon grönt kort ledare se kontaktuppgifter nedan.

Grönt kort utbildare
Vill din förening ha en kurs på hemmaplan kontakta gärna någon av utbildarna för att boka kurs i det nya materialet som gäller från 2021.
Grönt Kort utbildare Södermanland Pdf, 98.1 kB, öppnas i nytt fönster.
Grönt Kort utbildare Västmanland Pdf, 54.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor kring grönt kort är du välkommen att höra av dig till kansliet, vastmanland@ridsport.se / sodermanland@ridsport.se

Kurser hos våra föreningar

Kurs

Grönt kort kurs hos..

Kurs

Grönt kort kurs hos...

Kurs

Grönt kort kurs hos...

Kurs

Grönt kort kurs hos..

Kurs

Grönt kort kurs hos..

Kurs

Grönt kort kurs hos