Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • Hästaktiviteter på SMveckan
  V.26 är det SM-vecka i Västerås. 28 olika idrotter gör upp om SM-titlar. Ridsports grenarna Distans och Working Equitation genomförs under veckan. Men det blir mer ridsport än så!

 • ULK hösten 2024
  Anmälan för höstens ungdomsledarkurs är öppen till och med den 11 september. Vilka ungdomar i er förening ska delta?
 • Clinic med Kristian von Krusenstierna 28 juni
  I samarbete med Agria bjuder vi in till clinic med Kristian von Krustenstierna i ämnet: Hästens prestation ett resultat av ryttarens inverkan.
 • Medlemsbrev april
  Nytt medlemsbrev utskickat med information om vad som är på gång i distriktet.
  Vill du ha medlemsbrevet till din mejl? Kontakta kansliet.

 • Hästvälfärdsföreläsning 6 maj
  Hästvälfärdsfrågor och Social Licens to Operate är viktigare än någonsin. Hästsporten ifrågasätts av starka krafter runt om i Europa och värden.
  Agrias veterinär Anette Graf föreläser om vad som sker i omvärlden i detta aktuella ämne.

 • FULK 4 maj
  FULK - förberedande ungdomsledarkurs 4 maj.
  Äntligen är det dax att samla alla unga blivande ledare i föreningarna till en fantastisk dag om att var ledare och förebild

Nyheter SvRF

 • Seminarium om hästars välfärd och människors trygghet
  27 maj 2024 21:09 Välkommen på frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd i samband med tävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) på Stockholms stadion 28 juni.
 • Stora renoveringsbehov av ridsportens anläggningar
  27 maj 2024 17:11 Renoveringsbehovet av ridanläggningar är en växande utmaning för både ridklubbar och kommuner, ett behov som ridsporten delar med stora delar av idrottsrörelsen. Samtidigt är det en utmaning att många kommuner inte ser ridhus och stall som de idrottsanläggningar de är. Något som gör att ridsporten går miste om viktiga resurser för renovering och upprustning.
 • Vi avråder från viktgränser – för hästens och människans bästa
  24 maj 2024 12:49 Den senaste månaden har viktgränser på ridskolor diskuterats i media. Svenska Ridsportförbundet rekommenderar inte att ridskolor har viktgränser för sina elever. Både för hästens och människans bästa. Behöver ni som förening stöd i detta, hör av er till våra föreningsrådgivare.
 • Nu släpps de första biljetterna till vinterns stora hästfest
  24 maj 2024 10:38 Med lite drygt sex månader kvar släpps de första biljetterna till årets Sweden International Horse Show på Sveriges Nationalarena. Från och med fredagen 24 maj finns möjlighet att köpa Guldweekend, för de som vill maximera upplevelsen, och Föreningsbiljetter, för klubbkompisar som vill gå på showen tillsammans. Övriga biljetter släpps till försäljning 25 juli.
 • Gediget jobb och klockrent kommunsamarbete gav Järfälla RF kvalitetskylt
  22 maj 2024 19:07 Nu kan Järfälla Ryttarförening utanför Stockholm spika upp den stolta skylten Kvalitetsmärkt ridskola på stallväggen. - Helt fantastiskt och en viktig milstolpe för oss. Det här har vi jobbat för länge säger Anna Tholander, stolt verksamhetschef.
 • Prenumerera på Svenska Ridsportförbundets nyhetsbrev
  22 maj 2024 14:08 Brevet riktas framför allt till dig som är aktiv i en förening, ideellt eller som anställd. Du kanske sitter i styrelsen, ungdomssektionen eller i tävlingskommittén, jobbar på ridskolan eller i stallet, eller är engagerad på annat sätt i din förening?

RF -SISU Västmanland

 • Renoveringsbehov utmanar idrottsrörelsen
  27 maj 2024 08:59 Renoveringsbehovet av idrottsanläggningar utgör en allt större utmaning för idrottsföreningar och kommuner över hela landet, inklusive Västmanland. Inflationen och de stigande energikostnaderna har förvärrat situationen.
 • Idrottskonsulent med hjärta för föreningsliv!
  20 maj 2024 14:09 Är du en lagspelare som älskar att både dribbla och passa? Tycker du att idrott och föreningsliv är något fint och spännande? Vill du vara med och utveckla människor och föreningar? Då kan det vara dig vi söker.
 • Mötesplats SM-veckan - mittpunkten av idrottsfesten i Västerås!
  13 maj 2024 12:39 Den 26–30 juni väntar stor idrottsfest när SM-veckan äntrar Västerås för första gången någonsin. Förutom tävlingar i mästarklass välkomnar vi till en arena med föreläsningar, inspirerande möten, gympapass och andra roliga aktiviteter. Mötesplats SM-veckan finns mitt i händelsernas centrum, vid tävlingsområdet Färjkajen/Lögarängen i Västerås.
 • Parasport
  7 maj 2024 16:46 I Sverige lever många barn, unga och vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar. Alltför få finns med i idrottens gemenskap och idrottsrörelsen behöver göra mer för att göra det möjligt för fler att vara med.
 • Västerås Basket förbereder sig för att skapa basketmagi under SM-veckan 2024
  2 maj 2024 14:49 Med nedräkningen till SM-veckan i Västerås 2024 i full gång, intensifierar Västerås Basket sina förberedelser för att välkomna deltagare och åskådare till ett oförglömligt basketevenemang. För föreningen är detta mer än bara att vara värd för basket 3x3 - det är en möjlighet att visa upp sin passion för sporten och skapa en atmosfär av gemenskap och glädje som kommer att prägla hela staden.
 • Han är månadens lärgruppsledare
  29 apr 2024 15:48 I Västerås Badmintonförening, en stolt institution med över sex decennier av badmintontradition, finner vi Paul Wilskier, en passionerad ledare som har dedikerat sig åt att främja sporten och bygga en sammanhållen förening.