Sture Hermanssons Stipendium

Med Sture Hermanssons stipendium vill vi hylla den enskilde medlemmen som genom ideellt arbete främjar ridsporten i Värmland.

Sture Hermansson var en föreningsmänniska som jobbade för och värnade om den enskilda medlemmen. Genom sitt långa arbete både på förenings- och distriktsnivå har han främjat ridsporten och föreningsverksamheten såväl i Värmland som i hela ridsport-Sverige. Med sin kunskap och erfarenhet från verksamheter utanför ridsporten som jurist har han tillfört mycket kunnande och klokskap i utvecklingsarbete och diskussioner i aktuella ämnen.

Under Stures verksamma år inom Värmlands Ridsportförbund initierade han ett arbete med fondsparande. Avkastningen från detta fondsparande finansierar stipendiet. Stipendiaten får använda stipendiet som är på 2000kr utifrån eget önskemål.

Stipendiet kan sökas av personer som är medlemmar i en förening ansluten till Värmlands Ridsportförbund. Stipendiet kan tilldelas de som på ett förtjänstfullt sätt gjort en ideell insats för sin förening eller andra medlemmar inom Värmlands Ridsportförbund. Stipendiaten skall vara en god förebild för andra inom ridsporten, verka utifrån ridsportens värdegrund och uppvisa ett föredömligt ledarskap.

Stipendiaten utses av Distriktsstyrelsen inför årsmötet. Stipendiet delas ut löpande from 2019.

Ansökan om stipendium sker genom nominering till Värmlands Ridsportförbund via Länken nedan. Formuläret är öppet under nomineringstiden. Stipendiet utdelas årligen i samband med distriktets årsmöte.

Här kan du nominera till Sture Hermanssons stipendium. Sista dag för nominering är den 1 mars. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tidigare stipendiater:

2023 Sara Westerlund, Wäse Ryttarförening

2022 Thomas Bäckström, Arvika Ridklubb

2021 Christofer Bramfeldt, Sörmons Ridklubb

2020 Erika Nordmark, Christinehamns Ridklubb

2019 Ella Ekenberg, Hammarö Ryttarförening och Bertil Stöllman, Trossnäs Fältrittklubb

Publicerad: