Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Ingen information tillgänglig

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Seminarium om hästars välfärd och människors trygghet
  27 maj 2024 21:09 Välkommen på frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd i samband med tävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) på Stockholms stadion 28 juni.
 • Stora renoveringsbehov av ridsportens anläggningar
  27 maj 2024 17:11 Renoveringsbehovet av ridanläggningar är en växande utmaning för både ridklubbar och kommuner, ett behov som ridsporten delar med stora delar av idrottsrörelsen. Samtidigt är det en utmaning att många kommuner inte ser ridhus och stall som de idrottsanläggningar de är. Något som gör att ridsporten går miste om viktiga resurser för renovering och upprustning.
 • Vi avråder från viktgränser – för hästens och människans bästa
  24 maj 2024 12:49 Den senaste månaden har viktgränser på ridskolor diskuterats i media. Svenska Ridsportförbundet rekommenderar inte att ridskolor har viktgränser för sina elever. Både för hästens och människans bästa. Behöver ni som förening stöd i detta, hör av er till våra föreningsrådgivare.
 • Nu släpps de första biljetterna till vinterns stora hästfest
  24 maj 2024 10:38 Med lite drygt sex månader kvar släpps de första biljetterna till årets Sweden International Horse Show på Sveriges Nationalarena. Från och med fredagen 24 maj finns möjlighet att köpa Guldweekend, för de som vill maximera upplevelsen, och Föreningsbiljetter, för klubbkompisar som vill gå på showen tillsammans. Övriga biljetter släpps till försäljning 25 juli.
 • Gediget jobb och klockrent kommunsamarbete gav Järfälla RF kvalitetskylt
  22 maj 2024 19:07 Nu kan Järfälla Ryttarförening utanför Stockholm spika upp den stolta skylten Kvalitetsmärkt ridskola på stallväggen. - Helt fantastiskt och en viktig milstolpe för oss. Det här har vi jobbat för länge säger Anna Tholander, stolt verksamhetschef.
 • Prenumerera på Svenska Ridsportförbundets nyhetsbrev
  22 maj 2024 14:08 Brevet riktas framför allt till dig som är aktiv i en förening, ideellt eller som anställd. Du kanske sitter i styrelsen, ungdomssektionen eller i tävlingskommittén, jobbar på ridskolan eller i stallet, eller är engagerad på annat sätt i din förening?

RF -SISU Örebro

 • Gropens IF renoverade med hjälp av anläggningsstöd
  27 maj 2024 11:58 Tillgången på ändamålsenliga anläggningar och idrottsmiljöer är en förutsättning för att kunna bedriva bra barn och ungdomsverksamhet. Men behovet av fler och bättre anpassade lokaler är stort i vårt idrottsdistrikt. – Många av anläggningarna byggdes under 60- och 70-talet och har passerat ”bäst-före-datum”, säger Jasmin Benca, anläggningsansvarig på RF-SISU Örebro län.
 • Nu rullar bollen vidare
  20 maj 2024 14:16 Pojkar och flickor, kvinnor och män ska ha lika möjligheter och villkor att leda och utöva idrott. Trots det präglas fotbollen och andra idrotter av att det skapades för män av män. ”Sätt bollen i rullning” är ett projekt med uppdrag att förändra den bilden.
 • Rörelsesatsning i skolan inspirerar elever att själva hålla i aktiviteter
  14 maj 2024 12:32 Rörelsesatsning i skolan har under flera år skapat aktivitet på skolgårdarna och inspirerat till mer rörelse under skoldagen. Det har gett resultat. Nu tar äldre elever egna initiativ att hålla aktiviteter för de yngre barnen. – Det är precis det här resultatet vi vill ha, säger Marcus Edin, samordnare för Rörelsesatsning i skolan i Örebro län.
 • Det ska vara roligt att tävla
  17 apr 2024 08:48 En stor del av idrottsrörelsens strategiska arbete har under senare år handlat om att få föreningar att bryta gamla mönster och våga tänka nytt kring tränings- och tävlingsformer för barn och unga. – Vi tävlar mer än någonsin i dag, men kanske inte på samma sätt som vuxna är vana vid från deras uppväxt, säger Malin Träff, talesperson inom barn- och ungdomsidrott på Riksidrottsförbundet.
 • Mer barn och ungdomsidrott än innan pandemin
  16 apr 2024 08:04 Det sker mer barn- och ungdomsidrott både i länet och i övriga landet än innan pandemin. Det visar aktuell statistik för 2023. Lagidrotterna är de som står för de stora ökningarna medan kampsporter och idrott för personer med funktionsnedsättning har fortsatta utmaningar.
 • Emelie gick från hemmasittare till ledare
  25 mar 2024 09:16 För några år sedan var Emelie Sten en hemmasittare som fastnat bakom skärmen i datorspelandets trygga värld. Idag har hon en heltidsanställning på Tegelbruket, där hon bland annat är E-sportcoach och ledare för Fredagssport. – Jag är så tacksam för att jag själv kom iväg till Fredagssport, som deltagare när jag gick på högstadiet och som bäst behövde det, säger hon.