Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Ingen information tillgänglig

Nyheter från distriktet

 • Föreningskonferens 9/12
  Den 9/12 välkomnar vi alla föreningar på en dagkonferens på Scandic Väst med tema "Framgångsrik Förening"
 • Ungdomsledarkurs INSTÄLLD
  På grund av för få anmälda kommer vi flytta datum på ULKEN, nytt datum kommer snart!

Nyheter SvRF

 • Henrik von Eckermann historisk - etta på världsrankingen igen
  6 dec 2023 13:55 Henrik von Eckermann slår rekord som den som legat längst tid som etta på världsrankingen när han vid FEI:s senaste uppdatering ligger i topp - för 17:e månaden i sträck.
 • Svensk ungdomsledarkurs rullas ut i Europa
  4 dec 2023 15:26 I ett halvt sekel har unga inom ridsporten fått möjlighet att utveckla sitt ledarskap genom Svenska Ridsportförbundets ungdomsledarkurs. Via det europeiska förbundet EEF får ungdomar i fler länder nu chans att ta del av våra lärdomar genom ett liknande program där Ungern är först ut.
 • Hermine De Geer och Julia Oskarsson får Petrus Kastenmans stipendium
  3 dec 2023 23:35 År 1956 tog Sverige OS-guld i fälttävlan genom Petrus Kastenman. Till hans minne delar familjen Kastenman ut stipendium till unga lovande fälttävlansryttare under Sweden International Horse Show. Årets mottagare heter Hermine De Geer och Julia Oskarsson.
 • Fransk seger när Frida tog Box Compris till pallen i karriärens sista start
  3 dec 2023 22:40 När Top 10 Indoor Eventing avgjordes på Sweden International Horse Show fick Box Compris vara med på prisutdelning i sin sista start. Frida Andersen sa hej då till stoets tävlingskarriär med en tredjeplats inför en närmast galen hemmapublik. – Att hon fick ett så fint avslut betyder jättemycket, säger Frida Andersen.
 • Henrik von Eckermann toppade helgen med placering i världscupen
  3 dec 2023 20:26 Henrik von Eckermann jagar sin första seger i FEI World Cup Jumping den här säsongen. I La Coruna kom han nära men ett nedslag höll honom från segern.
 • Petronella Anderssons blågula segermagi fick SIHS att koka
  3 dec 2023 20:09 Det kunde inte slutat bättre. Petronella Andersson och Odina Van Klapscheut stod för en briljant omhoppning i Sweden Grand Prix och vann före fartkanonerna Harrie Smolders och Peder Fredricson. – Det är verkligen toppsport här och man kan aldrig ta något för givet, jag är väldigt stolt och väldigt tacksam för min häst, säger Petronella Andersson.

RF -SISU Örebro

 • Lär och laga nyttiga mellanmål
  28 nov 2023 08:00 Genom att äta en näringsrik och allsidig kost ger man sig själv de bästa förutsättningarna för att må bra och prestera bättre. Men vad är egentligen bra mat och hur ser en sund måltid ut? Det och många fler frågor kan man få svar på om man bokar en praktisk föreläsning med Erik Hellmén, sakkunnig i nutrition på RF-SISU Örebro län.
 • Idrottsklivet sänker trösklar i utsatta områden
  21 nov 2023 08:00 Idrottsrörelsen levererar meningsfull fritid till våra barn och unga, varje dag, året runt och bidrar med många värden för individer, familjer och samhälle. Genom satsningen Idrottsklivet stärks idrottsrörelsens närvaro i utsatta områden och ger fler möjlighet att kliva in i föreningsvärmen.
 • Utbildning och samverkan inom parasport
  17 nov 2023 08:25 Idrotten ska vara tillgänglig för alla, det är en viktig del av idrottsrörelsens uppdrag. RF-SISU Örebro län vill därför stärka och utveckla idrottsverksamhet för personer med funktionsnedsättning, vilket omfattar både parasport och dövidrott. Inom parasport omfattas idrottsverksamheter som riktar sig till personer med syn-, rörelse och intellektuell funktionsnedsättning. Vill du lära dig mer om parasport? Välkommen på utbildning den 7 december!
 • Idrotten - en viktig part i omställningsarbetet till nära vård
  8 nov 2023 15:03 Just nu pågår en stor omställning inom Sveriges kommuner och regioner till ”nära vård”. Ett fokusområde i omställningen är främjande och förebyggande arbete och en central del är att olika aktörer i samhället samarbetar för invånarnas bästa. Därmed är idrotten är en viktig del i omställningsarbetet.
 • Fler barn och unga i rörelse under höstlovet
  1 nov 2023 12:15 Även om många i första hand tänker på sportlovet som det lov då barn och unga uppmuntras till aktivitet och rörelse så finns det ingen anledning till att inte göra det även under höstlovet, det tycker i alla fall Mullhyttans IF och Gropens IF. I ett unikt samarbete bjuder de in barn- och unga i närområdet till att testa padel med målet att få fler i rörelse och nå de som ännu inte har fastnat för någon idrott.
 • När krisen kommer är det viktigt att ha en plan
  23 okt 2023 08:00 Våldet eskalerar i samhället och vi har sett exempel på hur den också drabbar idrottsrörelsen. Med anledning därav behöver vi inom föreningslivet vidta säkerhetsåtgärder. RF-SISU Örebro län har därför tagit fram en guide som kan hjälpa er förening att ta fram eller uppdatera er krisplan.