Ryttarutveckling nivå 2

Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell handlar om att guida fler ryttare rätt på den livslånga ridvägen.

De skräddarsydda utvecklingsprogrammen, som sträcker sig från förening till landslag, är tänkta att ge ryttare på respektive nivå optimala förutsättningar för att lyckas med sin sportsatsning. De olika nivåerna i Utvecklingsmodellen knyts samman och utgångspunkten är att en ryttare ska ”passera” en nivå för att ta sig vidare till nästa.

Nivå 2 är öppen för alla ryttare som vill utveckla sina kunskaper om hästar och hästhållning i vardagen och på tävling. Deltagare ska vara medlem i klubb tillhörande Mittsvenska Ridsportförbundet och licens ska vara löst i klubb inom distriktet.
Är du medlem i en klubb i Mittsvenska distriktet och rider hoppning eller dressyr så kan du söka till Svenska Ridsportförbundets Utvecklingsmodell nivå 2 som genomförs på distriktsnivå.

Svenska Ridsportförbundets Utvecklingsmodell är framtagen med utgångspunkt från den tidigare Talangplanen. Utvecklingsprogrammet i sin helhet möjliggörs av Folksam.

Utbildningsnivå för att kunna söka till projektet till häst/ponny är följande:

  • Dressyr: LA på ponny eller häst
  • Hoppning: LA på ponny 120 på häst
  • Undantag för ryttare med lovande unghäst kan göras.


Möjlighet finns att söka till enbart avsutten utbildning, för dig som har tävlat på dessa nivåer och har ambition att fortsätta men för närvarande inte har en häst/ponny på denna nivå.

Utifrån rekommenderade förkunskaper så lägger vi stor vikt vid ryttarens engagemang och intresse. Detta gäller generellt, men i synnerhet till uttagningen av den uppsuttna delen. Förtur kommer att ges till ryttare mellan 13 och 25 år.
Ryttarutveckling nivå 2 är den del i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell. Året innehåller främst teoretiska träffar enligt utvecklingsmodellen men det kommer även att anordnas två uppsuttna träffar. För deltagande på de uppsuttna träffarna är de teoretiska träffarna obligatoriska men de teoretiska träffarna kommer även att vara öppna för alla medlemmar i distriktet.

Kortfattat program:

  • Delkurs 1 - En del av svensk ridsport
  • Delkurs 2 - Dina mål och din satsning
  • Delkurs 3 - Hästen
  • Delkurs 4 - Fysiken i fokus
  • Delkurs 5 - Ridlära i fokus
  • Delkurs 6 - 7 Älska utmaningen, nu börjar det

Publicerad:

Ryttarutveckling nivå 2

Är du intresserad och vill veta mer?

Ring 070 556 29 19 eller mejla mittsvenska@ridsport.se