Projektstöd för att aktivera vuxna

Häst

Nu har vi chansen att locka fler vuxna till ridhuset. Under hösten kan Svenska Ridsportförbundets medlemsföreningar söka ett mindre ekonomiskt stöd för att öka intresset för hästar och ridning hos målgruppen 25+.

Vem kan söka stöd?

Föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet kan söka stödet.

Vad kan vi söka stöd för?

Stödet om 5000 kr/förening är till för att föreningen ska erbjuda vuxna att utöva ridsport och få kunskap om ridsport och föreningsliv.

Stödet ska gå till minst ett rid/körtillfälle (som ni anpassar så det passar för er verksamhet) och ett teoritillfälle. Det finns kostnadsfritt material för föreningen att använda till detta. Ni avgör om det ska vara kostnadsfri eller lägre avgift för deltagarna. Målgruppen är vuxna äldre än 25 år – potentiella eller befintliga medlemmar.

Ni ska även ställa några frågor till ryttarna för att stämma av intresset för ridsporten.

Var gör man ansökan?

Ansökan sker via denna länkLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. och skickas in av företrädare för föreningen.

Ansökningstider

Ansökningstiden öppnar den 1 september och ansökningar hanteras löpande fram till 31 oktober eller så länge medlen räcker. Ansökningarna behandlas i den ordning de kommer in. Stödet utbetalas via faktura – information om detta kommer med bekräftelse på ansökan.

Återrapportering

Projektet ska återrapporteras efter slutförd insats, senast den 31 december 2023. Återrapporteringen består av några få frågor om aktiviteten som besvaras via en länk som skickas ut till deltagande föreningar i november.

Frågor

Har du frågor om Projektstöd för att aktivera vuxna, mejla maria.thun@ridsport.se

Publicerad: