Grönt kort

Foto: Test Testsson

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Vill du ta Grönt kort ska du kontakta din Grönt kort-ansvariga i föreningen eller kollar när nästa Grönt kort-kurs startar i distriktet. Enbart föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet kan arrangera Grönt kort-kurser samt genomföra examinationer.

Grönt kort kursen är uppbyggd i två delar, en del som du gör på webben smat en fysisk del som du har tillsammans med kursledare. Du genomför Grönt kort på webben innan den fysiska träffen. Den ska vara genomförd och godkänd minst 5 dagar innan träff med kursledaren. Testerna innehåller frågor om Svenska Ridsportförbundets organisation, tävlingsfrågor i ridsportens grenar samt frågor om hästen.

Det här behöver du göra  • Ha koll på förkunskapskraven Pdf, 126.1 kB. (pdf med intyg och förkunskapskrav) som är nya för 2021. Intyget ska fyllas i och lämnas till ansvarig Grönt kort-utbildare i föreningen, i samband med den första fysiska träffen med kursledaren.


  • Gå in på SISU Förlag, klicka för att beställa ditt digitala utbildningsmaterial, därefter kommer en länk via mail som ger dig behörighet till webbplatsen Grönt kort.
    Denna webbdel skall du vara klar med senast fem dagar innan träff med kursledare.


  • Var delaktig i de fysiska träffarna och lycka till!

Vid frågor eller funderingar om grönt kort kontakta kanslit via: evelina.ketola@ridsport.se

Publicerad: