Koll på hållbarhetsläget? Häng med i stasningen hållbarhetskollen!

Många av landets ridsportföreningar arbetar aktivt med hållbarhet inom flera olika områden, men vet medlemmarna om vad som görs? Och är de medvetna om hur de själva kan bidra till en mer hållbar ridsport?

Att formulera konkreta insatser är ett viktigt steg för att komma igång med ett strukturerat hållbarhetsarbete. Att sedan nå ut med information om vad som görs och hur är också viktigt för att skapa engagemang och få fler att bidra.

  1. Har ni redan beslutat om pågående insatser i föreningen, kan ni hoppa direkt till steg två. Om ni fortfarande står i startgroparna för att påbörja ett mer strukturerat hållbarhetsarbete kan ni med fördel ta hjälp av handboken ”Koll på hållbarhetsläget? Länk till annan webbplats.
  2. När ni har landat i ett antal konkreta insatser att arbeta med under närmaste året, har ni möjlighet att skicka in dessa Länk till annan webbplats. för att delta i den gemensamma satsningen.
  3. Om ni skickar in före 1 juli 2024 får ni ett kit med skräddarsydda banners, bilder och en mindre poster i retur. Materialet kan ni kan sätta upp i stallet, publicera på er hemsida eller era sociala kanaler. Tagga gärna #Kollpåhållbarhetsläget och @svenskaridsportförbundet.

PS. Har ni frågat ungdomarna / er ungdomssektion om vad de tycker att ni borde göra? Ett mer hållbart samhälle står högt upp på agendan hos svenska ungdomar, därför kan det vara klokt att involvera föreningens ungdomar i arbetet med att forma en mer hållbar ridsport.

Kolla in dokumentet "Hur hållbara är vi?" Pdf, 325 kB.

Klicka här för att vara med i satsningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: