Basutbildning för ridsportens ledare

FOTO: Mikael Sjöberg

Gävleborgs Ridsportförbund bjuder in till den uppskattade Basutbildning som har uppgraderades till Basutbildningen 2.0 är uppdaterad med aktuella diskussionsämnen och går nu mer på djupet i bland annat trygghetsfrågor och hästvälfärd.

Ridsportens ledare är förebilder för övriga medlemmar och har en särskilt viktig roll i organisationen. Basutbildningens mål är att ge ledare på alla nivåer inom ridsporten en stabil och gemensam grund att stå på så att de kan känna sig trygga med sitt uppdrag och fortsätta utvecklas inom ridsporten.

Målgrupp: Basutbildning vänder sig till nuvarande och blivande ledare inom ridsporten, till exempel tränare, ridlärare, lagledare, funktionärer och förtroendevalda.

Utbildningen är obligatorisk om du vill gå vidare till att bli utbildare i ungdomsutbildning, ledarutbildning, funktionärsutbildning, grönt kort utbildare. Samt för deltagande i Funktions och delaktighet steg III, samtliga centrala och regionala funktionärsutbildningar, ridledarutbildningen, Svensk Ridlärare I och till C-tränarutbildningen.

Rekommenderad ålder minimum 18 år.

Utbildningen är öppen för medlemmar i gävleborgs föreningar. Deltagare från andra distrikt i mån av plats, kontakta oss för mer info.

Utbildningsplan: Basutbildning för ridsportens ledare består av webbaserade självstudier (ca 10 studietimmar) och en gemensam utbildningsträff (ca 8 studietimmar). Båda delarna ska vara genomförda för att få intyg på utbildningen.

Datum: 13 april 2024

Plats: Edsbyns Ridklubb

Kostnad: 800kr faktureras + material 175kr som betalas vid beställning. Anmälan är bindande.

Anmälan: Anmäl dig via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast 20 mars 2024.

Se inbjudan här >> Pdf, 177.2 kB.

Material: Webbplatsen Basutbildning för ridsportens ledare   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.utgör kursmaterialet. Där finns fakta, inspirationsfilmer och fördjupningslänkar samt frågor att besvara.
I bekräftelse på din anmälan får du information om hur du köper materialet (kostnad 175 kr som betalas vid köp), som är en länk till denna webbplats.
Vänta inte med köpet utan logga in så snart länken kommer och börja gå igenom uppgifterna på webbplatsen. Den som inte gjort klart sina uppgifter på webbplatsen kan inte delta på de digitala träffarna.

Föreningar! Den 1 februari öppnar ansökningsperioden för Projektstöd - och i den finns möjlighet för föreningarna att söka stöd för utbildningar t ex basutbildning. Se mer om projektstöd här >>>

Vid frågor: Kontakta kansliet gavleborg@ridsport.se eller Alexandra 070-280 77 99 eller Susanna 070-280 13 88

Varmt välkomna!

Publicerad: