Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Nyheter från föreningar

Nyheter SvRF

 • Patrik Kittels stjärna fick drömavslut på karriären
  7 dec 2022 16:05 På söndagen sa Delaunay "hej då" till den internationella dressyrscenen på härligast möjliga vis – den snart 17-åriga stjärnan pensionerades efter seger i Kronenbergs trestjärniga kür.
 • Mäktig helg väntar Henrik von Eckermann och Peder Fredricson
  6 dec 2022 13:52 Top 10 Final och GP-hoppning som ingår i Rolex Grand Slam. Det är inte vilka klasser som helst som står på programmet för de båda supersvenskarna. – Genève är en av de tävlingar jag rankar högst i världen, säger Henrik von Eckermann.
 • Henrik von Eckermann avancerar i världscupen
  4 dec 2022 20:01 Både Henrik von Eckermann och Wilma Hellström plockade fina världscuppoäng i La Coruña, Spanien. Med ett nedslag men en snabb tid slutade Henrik femma och Wilma kom på tionde plats. Henrik vann dessutom förmiddagens 1.50-hoppning.
 • Patrik Kittel kür-vinnare i Nederländerna
  3 dec 2022 23:23 Patrik Kittel på Delaunay tävlar trestjärnig dressyr i Kronenberg, Nederländerna. På lördagen blev det seger i FEI Grand Prix Kür.
 • Tre svenskar på poängjakt -världscupsdags i La Coruna
  2 dec 2022 16:27 Henrik von Eckermann inledde världscuphelgen med en andraplats i fredagens 1.50-hoppning. Förutom Henrik rider Wilma Hellström och Petronella Andersson världscupen i La Coruña.
 • Kunskap om ridunderlag på rull
  2 dec 2022 16:21 För att öka kunskapen om ridunderlag drog underlagsexperten Mikael Nord och föreningsrådgivaren Markku Söderberg och ut på en välbesökt turné.

RF -SISU Värmland

 • Dags att rapportera folkbildningsverksamhet för 2022
  29 nov 2022 15:24 Nu är det hög tid att slutrapportera er planerade och genomförda folkbildningsverksamhet för 2022 till RF-SISU Värmland. Senast den 15/1-2022 vill vi ha era uppgifter.Alla lärgrupper, kurser, föreläsningar, kulturarrangemang som pågått i föreningar och förbund ska redovisas.
  Redovisningen är en viktig del av verksamheten för er och för oss.
  Redovisningen ligger till grund för att vi inom idrottsrörelsen även fortsättningsvis ska kunna fördela medel till föreningslivet i Värmland för utbildningar och utvecklingsarbeten.
  FrågorHar du frågor kring rapporteringen av er folkbildningsverksamhet?Kontakta din förenings idrottskonsulent. Kontaktuppgifter hittar du här

 • Save-the-date: Distriktsstämma 2023
  29 nov 2022 14:56 RF-SISU Värmland bjuder in till distriktsstämma 19/4-2023.Distriktsstämman är RF-SISU Värmlands högst beslutande organ.
  Stämman hålls årligen och består av de ombud som specialdistriktsförbunden (SDF) själva utser. Föreningsrepresentanter kan närvara, men saknar beslutsrätt.
  Anmälan distriktsstämma 2023
  Årets distriktsstämma hålls onsdagen 19 april 2023 på Skoghalls Folkets Hus. Anmälan öppnas inom kort.
  Motioner till distriksstämman
  Har du förslag till ärenden som årsstämman ska ta upp? Skicka ditt/dina förslag till mariann.syvertsson@rfsisu.se senast 15/1-2023
  Handlingar distriktssämman
  Tillgängliga senast tre veckor innan årsmötet.

 • Ny idrottskonsulent i östra Värmland
  16 nov 2022 14:17 RF-SISU Värmland förstärker lokalkontoret för Karlskoga, Degerfors och Kristinehamn.Kristin Adamsson är sedan 14 november ny idrottskonsulent hos RF-SISU Värmland.
  Hon kommer att vara placerad på lokalkontoret i Karlskoga, Folkets hus, och därmed arbeta tillsammans med närmaste kollegorna Peter Stevenson och Melisa Mujkic för att stötta föreningarna i distriktets östra område (Karlskoga, Degerfors, Kristinehamn).
  – Det är kul att äntligen vara i gång. Jag ser fram emot att få lära känna föreningarna i närområdet och att få hjälpa dem i alla olika frågor och utmaningar, säger Kristin Adamsson, som närmast kommer från en tjänst som folkhälsoutvecklare på Karlskoga och Degerfors kommun.
  Kristin Adamsson har en lång bakgrund som både aktiv och organisationsledare inom fotbollsföreningen RIK Karlskoga. Hon är utbildad vid spaprogrammet vid Örebro universitet, samt hälsocoachprogrammet vid Skövde högskola.
  KontaktuppgifterKristin Adamsson nås på 010-476 47 45 eller kristin.adamsson@rfsisu.se

 • SM-veckan till Karlstad!
  15 nov 2022 08:18 Nu kom det efterlängtade beskedet att Karlstad blir värd för SM-veckan sommaren 2026. SM-veckan är en av Sveriges mest besökta idrottsevenemang där runt 8 000 idrottsutövare, ledare och funktionärer deltar.SM-veckan sänds dessutom på SVT där vi som värd får chans att visa upp vår destination.
  – Det är ett fantastiskt kul besked som betyder oerhört mycket för föreningslivet, både sett till inspiration och utveckling, säger Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef RF-Sisu Värmland.
  SM-veckan är ett återkommande svenskt multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television tillsammans med respektive värdstad.
  – Som projektledare för evenemang i Karlstad tycker jag det ska bli så otroligt roligt att vi nu ska få starta upp ett arbete med att arrangera och stå värdstad för ett av Sveriges största idrottsevenemang. Det har varit en lång process med många inblandade och att det känns jättekul att Karlstad nu blivit erbjuden att vara värdstad 2026, säger Cecilia Östlund, projektledare, näringslivs- och turismavdelningen i Karlstads kommun.
  Under det årliga arrangemanget samlas ett flertal olika sporter på samma plats, där man korar svenska mästare i respektive sport.
  – Det kommer att föra med sig mycket positivt för Karlstad att vi får arrangemanget hit. Vi vill att så många föreningar som möjligt ska involveras och skapa kringevenemang så det kommer verkligen bli en härlig folkfest för Karlstadsbor och andra besökare, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd och ordförande i kommunens tillväxtutskott.
  Under SM-veckan får publiken se Sveriges bästa idrottsutövare göra upp om medaljer i ett 30-tal olika idrottsgrenar, vilka det blir väljer Riksidrottsförbundet ut i samråd med SVT och värdkommunen.
  Karlstads kommun och RF-Sisu Värmland har i juni ansökt om att få arrangera SM-veckan.

 • Årets sista utbildningar ‒ säkra din plats
  28 okt 2022 11:49 Välkommen på våra kurser i november månad.Våra utbildningar riktar sig till dig som är tränare, ledare eller aktiv och oavsett idrott. I november månad erbjuder vi:

  Grundutbildning för tränare, 7 november, KarlstadUtbildningen är det första obligatoriska steget som ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta tränarskapet.
  Valberedningens arbete, 8 november, DigitaltKursen vänder sig till dig som arbetar i valberedningen i ett förbund eller i en förening. Du får bland annat kunskap om vad som kan tänkas styra och påverka uppdraget.
  Kost och träning, 22 november, DigitaltMarina Sjöberg, utbildad beteendevetare (Idrottspedagog) samt leg. dietist, föreläser om idrottsnutrition och ger tips om hur ni som förening kan tänka kring kunskapen om kost i praktiken. Föreläsningen vänder sig till dig som är aktiv, tränare eller förälder.
  Kanslistträff, 24-25 november, SunneVi erbjuder dig som är anställd som kanslist i en idrottsförening, ett dygn där du får aktuell information från RF-SISU Värmland, inspiration och möjligheten till erfarenhetsutbyte med andra kanslister från olika idrotter.

  Extra nyhetsbrev med utbildningstips
  Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med fokus på utbildningsnytt? Nyhetsbrevet riktar sig till dig som är tränare, ledare och/eller aktiv i en idrottsförening i Värmland.
  Vill du prenumerera på nyhetsbrevet eller vill du kanske tipsa andra tränare och ledare i din förening? Klicka här för att komma till anmälan.
  Kostnad
  Om utbildningen kostar något står det angivet i samband med anmälan. Kostnader kommer att faktureras din förening om inget annat anges i anmälan. Stäm av med din RF-SISU konsulent om kostnad kan finansieras med folkbildningsresurs eller projektmedel.
  Till kontaktlista för idrottskonsulenter

 • Skyttevärmland kraftsamlar för återstart
  28 okt 2022 08:36 Pandemin slog hårt mot distriktets skytteföreningar. Men genom en stor prova-på-vecka under höstlovet satsar skyttesporten i Värmland nu på att locka nya medlemmar till idrotten.Hela 21 skytteföreningar i Värmland kommer under höstlovsveckan, vecka 44, att erbjuda kostnadsfria prova-på-tillfällen.
  – Det är en rejäl kraftsamling vi gör för att tillsammans återstarta skyttesporten i Värmland. Alla föreningar ser fram emot att få välkomna unga som gamla att få testa skytte i olika former, säger Bo Knoblauch, kassör och sekreterare i Värmlands Skyttesportsförbunds styrelse.
  Bakgrunden till satsningen är åren av pandemi, där skyttesporten varit en av de hårdast drabbade idrotterna under perioder av restriktioner.
  – Förhoppningsvis kan vi under veckan både återrekrytera och nyrekrytera medlemmar. Skytte är en fantastisk sport som passar många och det ska vi verkligen visa under veckan, säger Bo Knoblauch.
  Prova-på-veckan genomförs med stöd av RF-SISU Värmlands "Projektstöd IF Återstart". Syftet med stödet är att stimulera en uppstart av verksamhet efter coronapandemins effekter för särskilt utsatta föreningar.
  Föreningar räknas som utsatta om de har förlorat en väsentlig del av sin tidigare genomförda verksamhet. Det kan handla om en minskning av så kallade LOK-stödsaktiviteter, minskning i antal deltagare i barn- och ungdomsidrotten, minskning i antal aktiviteter för vuxna och/eller minskat antal engagerade ledare/funktionärer.
  – Vi tycker att det här ett jättebra initiativ och det är häftigt att se samarbetet i Skyttevärmland. Förhoppningsvis kan det här även inspirera andra idrotter i sitt återstartsarbete efter pandemin, säger Björn Adolfsson, idrottskonsulent på RF-SISU Värmland och kontaktperson för skytteföreningarna.
  För schema över prova-på-aktiviteter, läs mer på Värmlands Skyttesportförbunds hemsida
  Kontakt

  Björn Adolfsson, idrottskonsulent RF-SISU Värmland, 010-476 47 33 eller bjorn.adolfsson@rfsisu.se 
  Bo Knoblauch, kassör och sekreterare i Värmlands Skyttesportsförbund, 070-76 97 830 eller portalen.varmland.skyttesport@gmail.com 

Medlemserbjudande

Annons