Annons
Annons

Svensk girlpower imponerade på fälttävlansbanorna: ”Taggade till tänderna”

Aminda Ingulfson med Joystick

Foto: Roland Thunholm

Två segrar och fyra pallplatser i CCI4*S och CCI3*S i polska Sopot. En sjätteplats i CCI4*L i franska Saumur. Fälttävlan kan summera en finfin helg.
– Det märks att det är ett OS-år, alla är taggade till tänderna, säger Aminda Ingulfsson, som vann CCI4*S i Sopot tillsammans med Joystick.

Hon är tidigare ATG-talang och hon ingick i VM-laget 2022 som med en sjätteplats kvalade Sverige till OS Paris. Aminda Ingulfsson är också nybliven internationell vinnare i kort fyrstjärnig klass.

– Det känns väldigt skönt, nu är vi verkligen tillbaka, säger Aminda och tänker en kort stund tillbaka på skadan som satte stopp för stora delar av fälttävlansåret 2023.

Klassen hade 28 starter och hon vann före Frida Andersen på Kitsch Couture HPK och samma Frida på Box Leo. Aminda och Joystick stannade på sin dressyrstraffpoäng 34.2.

– Han var ridbar och det kändes som han tyckte det var roligt. Dressyr är inte hans favoritgren men nu är grundkänslan så mycket bättre och jag taggad på att träna vidare, säger Aminda som tränar dressyr för Lotta Strand och Olof Axelsson.

Han har gett mig ett självförtroende i hoppningen som jag inte har haft innan.

Hoppning och terräng var båda felfria och inom tiden.

– Han har gått mycket hoppning och har gett mig ett självförtroende där som jag inte har haft innan. I terrängen ville han gå på en lite större distans på första hindret än vad jag ville men efter det kom vi snabbt in i gamla takter igen och det vara bara att köra på. Det kändes verkligen som att han verkligen var ”på” och gjorde det så fint, säger Aminda.

I Spopt var också Louise Romeike på stark framfart; etta och tvåa i CCI3*S med Perseverance Extravagance och Rocket 19. Båda framtidsstjärnorna var felfria i hoppning och terräng och stannade på straffpoängen 28.4 och 30.4 från dressyren.

Louise Romeikes Caspian spås en lysande framtid. I Sopots CCI4*S gjorde de sitt konfirmerande OS-kval inför sommarens spel i Paris.

Foto: Sivert Jonsson

Louise var också sexa i CCI4*S med Caspian 15, som därmed gjort sitt konfirmerande OS-kval Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., vilket alla fälttävlansryttare måste göra för att vara uttagningsbara för sin nation. En lång rad svenskar fyllde på med placeringar på topp tio, vinst och pallplatser på nivåerna under tre- och fyrstjärnigt.

– Det var en väldigt härlig stämning bland oss svenskar och så kul med så många på plats. En grym lagkänsla, summerar Aminda svenskinsatsen på tävlingen där terrängbanorna designades av Lars Christensson.

Det klart att man vill vara med. Jag ska göra allt jag kan för att vara så bra som vi kan och också visa det.

För Aminda och Joystick väntar nu lång fyrstjärnig klass i tyska Marbach om två veckor.

– Där ska vi försöka sätta vårt sista OS-kval. För det klart att man vill vara med där. Jag ska göra allt jag kan för att vara så bra som vi kan och också visa det så att vi kan bli uttagna. Efter helgens insats känner jag att vi är på rätt väg, säger Aminda Ingulfsson.

Sara Algotsson och Dynamite Jack går hittills under 2024 spikrakt mot storform. Här på väg mot mål vid EM 2023 i Haras du Pin.

Foto: Kim C Lundin

I franska Saumur imponerade Sara Algotsson Ostholt stort med en sjätteplats tillsammans med Dynamite Jack i CCI4*L. Med 28.1 straffpoäng i dressyren och personbästa på den nivån, imponerande felfri terräng inom tiden och ett nedslag i hoppningen följde svenskduon upp tredjeplatsen i Strzegoms CCI4*S Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med ytterligare ett starkt formbesked.

– Jag är otroligt nöjd med tävlingen för mig och Jack. Det var ett starkt slutresultat och jag fick så många viktiga kvitton och svar. De är på de här långa formaten där man galopperar tre minuter till i terrängen som man lär känna sin häst ännu bättre och det gjorde jag här, säger Sara.

Jag ville få en riktig utmaning och det fick jag. Jag är väldigt glad att jag åkte hit.

Terrängen i Saumur designades av OS-banbyggaren Pierre Le Goupil.

– Jag ville få en riktig utmaning och det fick jag. Särskilt andra hälften var svårt och det var ju verkligen ett bra test eftersom det är då de börjar bli lite trötta. Saumur är alltid stort och svårt och han gjorde det så bra, "pinnade på" och var inom tiden. Jag är väldigt glad att jag åkte hit, säger Sara Algotsson Ostholt.

I samma klass slutade Malin Asai och Golden Midnight på plats 20.

Fullständiga resultat Sopot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga resultat Saumur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt