Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

 • Hästaktiviteter på SMveckan
  V.26 är det SM-vecka i Västerås. 28 olika idrotter gör upp om SM-titlar. Ridsports grenarna Distans och Working Equitation genomförs under veckan. Men det blir mer ridsport än så!

 • ULK hösten 2024
  Anmälan för höstens ungdomsledarkurs är öppen till och med den 11 september. Vilka ungdomar i er förening ska delta?
 • Clinic med Kristian von Krusenstierna 28 juni
  I samarbete med Agria bjuder vi in till clinic med Kristian von Krustenstierna i ämnet: Hästens prestation ett resultat av ryttarens inverkan.

 • Medlemsbrev april
  Nytt medlemsbrev utskickat med information om vad som är på gång i distriktet.
  Vill du ha medlemsbrevet till din mejl? Kontakta kansliet.

 • Hästvälfärdsföreläsning 6 maj
  Hästvälfärdsfrågor och Social Licens to Operate är viktigare än någonsin. Hästsporten ifrågasätts av starka krafter runt om i Europa och värden.
  Agrias veterinär Anette Graf föreläser om vad som sker i omvärlden i detta aktuella ämne.

 • FULK 4 maj
  FULK - förberedande ungdomsledarkurs 4 maj.
  Äntligen är det dax att samla alla unga blivande ledare i föreningarna till en fantastisk dag om att var ledare och förebild

Nyheter SvRF

 • NM-uttagningar i hoppning och distansritt
  13 jun 2024 15:39 Sommaren 2024 bjuder på mer än bara OS. Förutom flera VM och EM i ridsportens olika grenar arrangeras också Nordisk-Baltiska mästerskap. Nu är det klart vilka ryttare som representerar Sverige i hoppning och distansritt.
 • Ridsporten välkomnar ny hästutredning
  13 jun 2024 15:35 Idag meddelade regeringen att de tillsätter en utredning som bland annat ska se över möjligheterna att tillgängliggöra hästsport för fler barn och unga.
 • Hej-vecka höjdare hos Bodens Ridklubb
  12 jun 2024 20:22 Bodens Ridklubbs ungdomssektion är hejare på trygghet och vann ridsportens trygghetspris förra året. Under en Hej-vecka i juni satte satsningen prägel på hela klubben.
 • Svenska ryttarna till Rotterdam
  12 jun 2024 14:24 Midsommarhelgen bjuder traditionsenligt på dubbla, femstjärniga nationstävlingar i hoppning och dressyr i Rotterdam, Nederländerna. Sverige skickar två starka lag.
 • Seminarium om hästars välfärd och människors trygghet
  12 jun 2024 11:00 Välkommen på frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd i samband med tävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) på Stockholms stadion 28 juni.
 • Pilotprojekt om idrottsresor gav kraftigt minskad klimatpåverkan
  10 jun 2024 14:57 Svenska Ridsportförbundet har 2021-2023 tillsammans med Riksidrottsförbundet och två andra specialidrottsförbund deltagit i ett pilotprojekt inriktat på resvanor. När RF nu summerar projektet är resultatet bättre än väntat.

RF -SISU Västmanland

 • Västerås Basket redo för SM-veckan 2024
  14 jun 2024 10:09 Med SM-veckan 2024 runt hörnet, är Västerås Basket en av föreningarna som pulserar av spänning och förväntan. Vi har träffat ordförande Arwid Wibom som delar sina tankar och förhoppningar inför evenemanget.
 • Han är månadens lärgruppsledare
  7 jun 2024 13:58 Varje månad sätter RF-SISU Västmanland extra ljus på det fantastiska folkbildningsarbete som sker i länets föreningar genom att utse månadens lärgruppsledare. Denna månad går utmärkelsen till Bo "Bosse" Björklund, en eldsjäl inom Arboga Flygklubbs modellflygsektion som med sin passion för modellflygning och sitt engagemang i lärgrupper bidrar till både klubbens och medlemmarnas utveckling.
 • Flera restriktioner tas bort i den smittade zonen
  5 jun 2024 14:43 Nu häver Jordbruksverket de flesta restriktionerna i området i Västmanland som drabbats av afrikansk svinpest. Begränsningar gällande antal personer som får vistas i skog och mark i kärnområdet tas bort. Därmed blir det åter tillåtet med tävlings- och träningsarrangemang.
 • Idrott 65+: En framgångssaga hos Västerås Gymnastikförening
  4 jun 2024 11:07 Västerås Gymnastikförening har tagit betydande steg i att främja hälsa och välmående bland äldre genom sitt initiativ inom Idrott 65+. Med stöd från RF-SISU Västmanland har föreningen kunnat erbjuda en rad anpassade aktiviteter för att engagera och inspirera de äldre medlemmarna.
 • Norbergs AIF: Anläggningsutmaningar i en idrottsförenings liv
  29 maj 2024 17:34 I de nordligaste delarna av Västmanland hittar vi Norbergs Allmänna Idrottsförening, en fotbollsförening med över 100 år av historia och gemenskap där generationer av barn och ungdomar fått uppleva gemenskap och idrottsglädje. Men med tiden kommer slitaget, och de senaste åren har föreningen tvingats balansera mellan akuta renoveringar och långsiktiga behov.
 • En fängslande resa mot SM-veckan: Möt Caroline och Marie från distansritten
  28 maj 2024 17:27 När SM-veckan 2024 tar plats i Västerås, förväntas distansritten bli en hänförande gren. Två dedikerade ryttare från Mälardalens Distansryttarförening, Caroline Franzén och Marie Aichner Löfgren, delar med sig av sina tankar och förberedelser inför detta prestigefyllda evenemang. Genom deras berättelser framträder en djup kärlek för sporten och en stark vilja att nå nya höjder.