Aktuellt

Samarbetspartner

Aktivitetskalender

Samarbetspartner

häst

Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

häst

Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare.

häst

Vill du arbeta med människor och hästar? Ridledarutbildningen vänder sig till dig som vill leda rid- och teorilektioner på grundläggande nivå och lära dig mer om vad det innebär att arbeta som ridlärare.

häst

Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. Kunskapen om god, säker och hållbar hästhållning ska genomsyra ridsporten.

häst

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Samarbetspartner

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Säkra din biljett till Longines Global Champions Tour Stockholm 2024!
  28 feb 2024 11:16 Nu börjar nedräkningen till nästa stora svenska ridsportevenemang. Longines Global Champions Tour och GCL galopperar in i Stockholm 28–30 juni och ger ridsportfans chansen att se världens bästa ryttare mötas i spännande hoppklasser under tre fullspäckade dagar. Fixa din biljett redan nu!
 • Så arbetar Svenska Ridsportförbundet för hästvälfärd
  28 feb 2024 10:06 Hästars hälsa och välfärd ska prägla all verksamhet inom ridsporten. Men hur arbetar Svenska Ridsportförbundet med hästvälfärd?
 • Tre sätt att bryta tystnadskultur
  28 feb 2024 07:55 Gör saker pratbara, mer begripliga och framförallt - gör något! Det säger Susanne Johansson som forskar om sexuella övergrepp och ger tre starka tips för att bryta tystnadskultur.
 • Nordiskt initiativ för hästvälfärd
  27 feb 2024 16:26 Ridsportförbunden i Sverige, Danmark, Norge och Finland har gått samman i ett gemensamt brev om hästvälfärd riktat till det internationella ridsportförbundet (FEI).
 • Nytt projekt för kvarkabekämpning riktat mot ridskolor
  23 feb 2024 09:13 Svenska Ridsportförbundet inleder nu ett pilotprojekt riktat mot ridskolor i syfte att öka kunskapen om sjukdomen kvarka, bland annat genom att provta nyanlända ridskolehästar. Studien, som pågår under 2024, finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).
 • Munkontroller på tävling visar goda resultat
  22 feb 2024 12:00 Över 100 000 mun- och nosgrimmekontroller genomfördes på svenska tävlingar under 2023. Det visar ny statistik som Svenska Ridsportförbundet tagit fram som en del i en mångårig satsning för ökad hästvälfärd och god munhälsa hos svenska tävlingshästar.

RF -SISU Västergötland

 • Lediga platser: Idrottskonsulent till Borås
  23 feb 2024 10:50 Vi söker nu en idrottskonsulent med placering i Borås.
 • Villa Lidköping BK först ut i projektet Motverka sexuella övergrepp
  20 feb 2024 07:39 Med stöd från Jämställdhetsmyndigheten inleddes i september ett tvåårigt utbildningsprojekt för att motverka sexuella övergrepp inom idrotten. Först ut att utbilda sig inom projektet var Villa Lidköping BK som samlade ett stort antal styrelseledamöter, tjänstepersoner och ideella ledare för att utveckla en än tryggare föreningsmiljö.
 • Anna Iwarsson vald till ny ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU
  24 jan 2024 09:22 Anna Iwarsson valdes på tisdagen till ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. "Jag känner glädje och att det ska bli väldigt roligt att få arbeta tillsammans med Riksidrottsstyrelsen och medlemsförbunden med idrottsrörelsens utvecklingsfrågor och behov", säger hon.
 • Ansök om LOK-stöd för hösten 2023 senast 25 februari
  19 jan 2024 10:21 Nu är det hög tid för föreningar att ansöka om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK) för höstens aktiviteter 2023.
 • Skatteverkets webbseminarier för idrottsföreningar
  12 jan 2024 16:19 Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. På Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier får du information om föreningen som arbetsgivare, inkomstdeklaration och kontrolluppgift.
 • Livsviktig träning i Angered
  12 jan 2024 14:39 I Angered – där simkunnigheten är låg – erbjuder Angereds Simklubb kostnadsfria simskolor på loven. Nu har föreningen möjlighet att lära ännu fler barn att simma genom medel från Idrottsklivet.