Aktuellt

häst

Utbildningar och aktiviteter som är öppna nu för anmälan. Du hittar dem här.

häst

Föreningar och ridskolor från hela landet kan beställa barnmärken från vår webshop.

häst

Här kan du som är deltagare eller tävlingsarrangör hitta all information.

Verksamhetskalender

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Nyheter från distriktet

Nyheter från SvRF

 • Seminarium om hästars välfärd och människors trygghet
  27 maj 2024 21:09 Välkommen på frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd i samband med tävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) på Stockholms stadion 28 juni.
 • Stora renoveringsbehov av ridsportens anläggningar
  27 maj 2024 17:11 Renoveringsbehovet av ridanläggningar är en växande utmaning för både ridklubbar och kommuner, ett behov som ridsporten delar med stora delar av idrottsrörelsen. Samtidigt är det en utmaning att många kommuner inte ser ridhus och stall som de idrottsanläggningar de är. Något som gör att ridsporten går miste om viktiga resurser för renovering och upprustning.
 • Vi avråder från viktgränser – för hästens och människans bästa
  24 maj 2024 12:49 Den senaste månaden har viktgränser på ridskolor diskuterats i media. Svenska Ridsportförbundet rekommenderar inte att ridskolor har viktgränser för sina elever. Både för hästens och människans bästa. Behöver ni som förening stöd i detta, hör av er till våra föreningsrådgivare.
 • Nu släpps de första biljetterna till vinterns stora hästfest
  24 maj 2024 10:38 Med lite drygt sex månader kvar släpps de första biljetterna till årets Sweden International Horse Show på Sveriges Nationalarena. Från och med fredagen 24 maj finns möjlighet att köpa Guldweekend, för de som vill maximera upplevelsen, och Föreningsbiljetter, för klubbkompisar som vill gå på showen tillsammans. Övriga biljetter släpps till försäljning 25 juli.
 • Gediget jobb och klockrent kommunsamarbete gav Järfälla RF kvalitetskylt
  22 maj 2024 19:07 Nu kan Järfälla Ryttarförening utanför Stockholm spika upp den stolta skylten Kvalitetsmärkt ridskola på stallväggen. - Helt fantastiskt och en viktig milstolpe för oss. Det här har vi jobbat för länge säger Anna Tholander, stolt verksamhetschef.
 • Prenumerera på Svenska Ridsportförbundets nyhetsbrev
  22 maj 2024 14:08 Brevet riktas framför allt till dig som är aktiv i en förening, ideellt eller som anställd. Du kanske sitter i styrelsen, ungdomssektionen eller i tävlingskommittén, jobbar på ridskolan eller i stallet, eller är engagerad på annat sätt i din förening?

RF-SISU Stockholm

 • Hallå där Gunilla Lindström!
  23 apr 2024 15:58 På Distriktsstämman den 20 mars valdes Gunilla Lindström in som ledamot i RF-SISU Stockholms styrelse. Här får ni veta lite mer om Gunilla.
 • Hallå där Cecilia Cederblad!
  18 apr 2024 12:29 På Distriktsstämman den 20 mars valdes Cecilia Cederblad in som ledamot i RF-SISU Stockholms styrelse. Här får ni veta lite mer om henne.
 • Föreningsträff med fokus på parasport i Nacka
  3 apr 2024 08:48 I förra veckan genomförde vi på RF-SISU Stockholm en mycket lyckad föreningsträff tillsammans med Stockholms Parasportförbund och Nacka kommun. Hela fem föreningar som har parasportverksamhet i Nacka deltog där vi under kvällen diskuterade olika frågor och synpunkter rörande parasport med varandra.
 • Stort grattis till ditt Förtjänsttecken Thomas!
  27 mar 2024 11:09 I samband med förra veckans Distriktsstämman tilldelades Thomas Claesson, Stockholm Baseboll och Softboll Klubb, RF-SISU Stockholms Förtjänsttecken i guld som uppskattning för alla sina år inom idrottsrörelsen. Stort grattis Thomas!
 • Grattis Anna Thörn och Trångsunds Ishockeyförening!
  22 mar 2024 14:48 I onsdagskväll i samband med vår Distriktsstämma tilldelades Anna Thörn, Lidingö Ryttarförening utmärkelsen "Årets barn- och ungdomsledare 2024" och Trångsunds Ishockeyförening tilldelades utmärkelsen "Årets barn- och ungdomsförening 2024". Ett stort grattis till er!
 • Distriktsstämman 2024 genomförd
  22 mar 2024 13:03 I onsdags genomförde vi Distriktsstämman 2024. Vår styrelseordförande, Claes Thunblad, som även omvaldes, ger sina reflektioner om onsdagskvällen i filmklippet nedan. Tack alla ni som deltog!