Annons
Annons

Säker med häst

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad. Det säger Rolf-Göran Bengtsson, en av världens bästa hoppryttare och en av profilerna som hjälpt oss sprida kunskap om bra och säker hästhantering.

Säkerhet och skadeförebyggande arbete är grundbultar både Folksams och Svenska Ridsportförbundets verksamheter. Genom satsningen ”Säker med häst” jobbar vi tillsammans för att sprida kunskap om säker hästhanteringoch öka säkerhetsmedvetandet hos unga inom ridsporten, men också till föräldrar som ofta finns med på ridskolan eller kanske i teamet runt tävlingsryttaren.

Utgångspunkten är Svenska Ridsportförbundets säkerhetsanvisningar ”Säker med häst”.

Digital kampanj och roadshow

Vi jobbar digitalt och analogt. För att nå ut med de säkra budskapen till unga gör vi riktade kampanjer i sociala medier. På ett lekfullt sätt och med ett färgstarkt manér som sticker ut i flödet, följer vi upp korta animerade filmer, med säkra budskap, fakta och quiz. Med kampanjerna vill vi servera hästkoll i kortformat, väcka tankar kring säkerhet och locka fler att söka kunskap i våra kanaler. Kolla in en av filmerna här.

”Säker med häst on Tour” är en roadshow där vi tagit draghjälp av några av Sveriges – och världens – bästa ryttare för att sprida de säkra budskapen och ge kloka tips om ridning, träning hästhantering.

Rolf-Göran Bengtsson, Cornelia Rylén, Malin Baryard Johnsson, Cecilia Berglund Bergåkra, Elisabet Lundholm, Ingemar Hammarström samt Jan och Fredrik Jönsson är den starka uppställning som gästat touren.

Första stoppet var 2018 i samband med unga SM i Helsingborg. Det andra under Eurohorse i Göteborg 2019. I oktober samma år gästade touren Stiernhööksgymnasiet i Rättvik.

”Säker med häst on tour” görs i samarbete med ”Young Rider Lounge", ett populärt koncept för samtal och möten tillsammans med Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion.

Publicerad: