Annons
Annons

Vänner och viktiga frågor på Ungdomspeppen

Ystad Ridklubbs ungdomssektion vann Ridsportens Trygghetspris 2022. Nu gästar de Ungdomspeppen för att berätta om sitt arbete för en trygg och schysst ridsport.

Foto: Nille Leander

I helgen samlas 75 ridsportungdomar för en helg fylld med härligt häng och bra snack om bland annat trygghetsfrågor.
- Ska bli så kul att träffa nya vänner och ungdomar från hela landet, säger Emma Persson från Ystads Ridklubbs ungdomssektion, som vann Ridsportens Trygghetspris 2022.

Genom Ungdomspeppen samlar Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion unga hästvänner kring ridsportens hjärtefrågor under en inspirerande hösthelg 7-8 oktober i Smygehamn i Skåne. Alla medlemmar mellan 13-26 år är välkomna. Helgen är helt gratis och de 75 platserna blev fullbokade på nolltid.

Första peppstopp blir hos Örestads RS som bjuder på en uppvisning i voltige. Resten av helgen blandas med samtal, lekfulla övningar, föreläsningar och workshops kring teman som trygghet, sociala medier, stress, prestationsångest - och vikten av att röra på sig.

Ystad RK:s ungdomssektion vann Ridsportens trygghetspris 2022. Tidigare i år bjöd de in cirka 100 ungdomar från ungdomssektioner i Skåne till sin stallbacke för att berätta hur de jobbar för gemenskap.
I helgen gästar de Ungdomspeppen.
– Ska bli så kul att träffa nya vänner och ungdomar från hela landet, säger Emma Persson som sitter i sektionens styrelse.
­­– Vi ser fram mot många erfarenhetsutbyten och ska också bjuda på några utmanngar lovar Emma...

Emma Persson och Ystad RKs ungomssektion finns på stallbacken för att hjälpa andra unga. Här är det Emma som hjälper Elis

Foto: Svenska Ridsportförbundet­Erik Grönberg gör ett kärt återbesök som föreläsare på peppen. Genom sin egen historia vill Erik öka medvetandet kring konsekvenserna av sexuella övergrepp och lyfta styrkan i att våga berätta om sina mörkaste hemligheter och det som gör en ledsen.
- Min förhoppning är att kunna hjälpa andra och uppmana dem att berätta, man behöver inte bära sin historia själv. Man är inte ensam och heller aldrig glömd med sin historia, säger Erik Grönberg.

Ungdomspeppen genomförs tack vare stöd från vår huvudsponsor Folksam, Stenbecks Stiftelse och Hästnäringens

 

Ungdomspeppen - av unga för unga.

Publicerad:

Aktuellt