Annons
Annons

500 trygghetsambassadörer checkar in på Stockholms Stadion

-	Alla som är med på Stadion blir viktiga trygghetsambassadörer som kan sprida kunskap vidare i sina föreningar. Vi kan alla vara personen som gör skillnad för någon, redan idag

Foto: Susanne Walström

Den 17 juni checkar 500 ungdomar in på Stockholms Stadion för en heldag med trygghetstema och hästdoft. Dagen är en del av satsningen Trygga ledare.
- Vi vill ge ungdomar verktygen för att främja gemenskap och trygghet både i och utanför stallet, säger Sophie Stenbeck, ordförande i Stenbecks Stiftelse som står bakom initiativet.


Alla ska kunna känna pirret och inte klumpen i magen när de går till stallet. Därför arbetar Svenska Ridsportförbundet för en sport fri från mobbning och kränkningar. Bland annat genom satsningen Trygga ledare som finansieras av Stenbecks Stiftelse, och utbildar unga och äldre ledare i trygghetsfrågor.

- Ridsporten handlar inte bara om prestationer på hästen, utan också om att skapa en trygg och inkluderande miljö för unga ryttare och framtidens ledare. Genom Trygga ledare vill vi ge ungdomar verktygen för att främja gemenskap och trygghet både i och utanför stallet. Vi på Stenbecks Stiftelse är stolta över att tillsammans med våra partners få bidra till genomföra denna dag och engagera fler unga till att bli Trygga ledare, säger Sophie Stenbeck, ordförande för Stenbecks Stiftelse.

I samband med Longines Global Champions Tour på Stockholms Stadion får 500 unga hästälskare mellan 13-26 år möjligheten att gå en skräddarsydd trygghetsutbildning med Stiftelsen Friends.

- Den handlar om hur vi alla kan bidra till en schysst och inkluderade kultur i föreningen och stärka gemenskapen och tryggheten för barn och unga, säger Catrine Andersson, projektledare för Trygga ledare på Svenska Ridsportförbundet.

- Alla som är med på Stadion blir viktiga trygghetsambassadörer som kan sprida kunskap vidare i sina föreningar. Vi kan alla vara personen som gör skillnad för någon, redan idag.

Stenbecks Stiftelse bjuder på biljetter till ungdomsdagen.

Alla deltagare får möjlighet att se hoppning i världsklass, bli en del av Stockholm Hearts hejaklack, träffa världsryttare - och kanske nya kompisar.

Deltagarna är också med i en utlottning av en guldbiljett till bangång med Peder Fredricson. 15.00 gör sig klacken redo att heja på sina favoriter i Longines Global Champions League.

Superdagen för unga på Stockholms Stadion genomförs i samarbete med Stenbecks Stiftelse, Stiftelsen Friends och H&M We Love Horses/Stockholm Hearts under Longines Global Champions League och Stockholms Horse Week.

Mer om superdagen

Publicerad:

Aktuellt