Annons
Annons

Politikerträffar på ridskolan med arbetsmarknadstema

Prat med politiker i stallgången hos Smedstads Ridsportcenter när ridsporten och HNS bjöd in till politikerträff.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

- Ofta tar man inte hänsyn till ridsporten på det sätt man gör till andra sporter. Det är dags att politiker och makthavare steppar upp och ser potentialen i ridsporten. Det sa riksdagsledamoten Linda Snecker under en politikerträff på stallbacken samarbete med Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS).

Under en serie politikerträffar bjuder HNS och Svenska Ridsportförbundet in politiker för samtal om ridsportens förutsättningar och hästnäringens erbjudande ur ett arbetsmarknadsperspektiv. Hästar samlar olika människor, yrkeskompetenser, och bidrar starkt till både sysselsättning och folkhälsa.

-Ridsporten är en otrolig viktig näring, dels för att det är en den största tjejsporten som vi har i Sverige, dels för att det är en nästan lika stor sport som fotbollen. Men ofta tar man inte hänsyn till ridsporten på det sätt man gör till andra sporter. Det är dags att politiker och makthavare steppar upp och ser potentialen i ridsporten. Vi är ju faktiskt världsbäst, säger Linda Snecker, riksdagsledamot och nybliven, stolt ridborgare.

Det är dags att politiker och makthavare steppar upp och ser potentialen i ridsporten.

-Politikerträffarna skapar utrymme för viktiga samtal men ger oss också värdefull kunskap, säger Svenska Ridsportförbundets ridskolerådgivare Anna Reilly.

Första politikerträffen genomfördes i samarbete med Skånedistriktet den 29 augusti.
På träffarna får alla som vill och vågar ta Ridborgarmäket och i Linköping satt fem av gästerna upp.
Flera möten med poitiker planeras under hösten.

Publicerad:

Aktuellt