Annons
Annons

Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022

Foto: Susanne Walström

En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj. Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022, ett pris som delas ut i samarbete med Folksam på Ryttargalan ikväll.

- Helt fantastiskt! Det här är ett pris för alla här på ridskolan, säger ridskolechef Kicki Ljosdal.

Årets ridskola, tävlingsarrangör och ridlärare i Värmland, tidigare utmärkelser i kommunen, och nu Sveriges bästa ridskola 2022. Prisregnet över värmländska Arvika Ridklubb tar aldrig slut. Den välkomnande atmosfären sitter i väggarna. Förra året fick klubben också Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning.

- Vi har ett väldigt stort engagemang bland medlemmarna och vi nöjer oss inte, vi vill hela tiden bli bättre och det gör det kul att engagera sig hos oss, säger Johanna Nilsson som har vuxit upp i Arvika Ridklubb och nu är tillbaka som ordförande.

Hos Arvika RK finns något för alla; hästis och knattis, motionsgrupper och träningsgrupper, läger och rehabridning och mycket mer.
Verksamheten vilar på en stabil grund, vilket är en del i framgångsformeln menar Johanna Nilsson.
- Vi har välutbildad personal som har jobbat länge, en fungerande styrelse, trygga hästar och en god ekonomi. Det gör det möjligt att hela tiden utvecklas och bli ännu bättre.

Ridskolor över hela landet är navet i svensk ridsport och Årets ridskola är ett prestigepris på Ryttargalan.

- Med ridsporten som näst största ungdomsidrott i Sverige är Årets ridskola ett fint pris. Våra ridskolor fyller en värdefull funktion genom att skapa möjligheter för våra barn och ungdomar att växa, känna gemenskap och lära sig ta ansvar – det är viktigt för framtiden, säger Folksams vd och koncernchef Ylva Wessén.

Ridskolechef Kicki Ljosdal har jobbat hos Arvika ridklubb i 30 år.
- Vi har arbetat hårt och långsiktigt och vill hålla en superhög nivå, säger hon.
Ridskolehästarna är hjärtat i verksamheten och älskade av både elever och ridlärare
- Vi gör allt för att de ska ha det bra. De går ute i flock och vi jobbar efter en röd tråd och ett tydligt system där alla känner igen sig. Det gör att de blir trygga och trivs på jobbet.

Årets ridskola utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion efter nomineringar. Priset är ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor. Nomineringen lyder:
"Arvika Ridklubb är en liten förening med stort hjärta och en kvalitetsmärkt ridskola av bästa märke som alltid jobbar för att bli ännu bättre. Ett föredöme för den svenska ridskolan och en stallbacke att återvända till, hela livet."

Publicerad:

Fakta Arvika RK

Arvika RK är en ideell förening med cirka 300 medlemmar som driver ridskola med cirka 230 uppsittningar varje vecka. Här finns 20 lektionshästar och sju anställda.
Ridskolan har Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning.

Läs mer här: Kvalitetsmärkt ridskola hos Arvika RK | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Aktuellt