Annons
Annons

Ridsporten nominerad till två priser på Idrottsgalan

Foto: Roland Thunholm

Ridsporten har under de senaste årens framgångsvåg vunnit många fina priser på Idrottsgalan. Nu finns chans på två nya priser i kategorierna Årets manlige idrottare och Årets ledare.

Det är Henrik von Eckermann och Henrik Ankarcrona som passerat nålsögat och blivit nominerade när Sveriges bästa idrottsprestationer ska hyllas på Idrottsgalan i Friends Arena den 22 januari 2024.

Henrik von Eckermann är nominerad i kategorin Årets manlige idrottare efter sin historiska världscup-mästartitel (Sveriges första någonsin i hoppning) och sommarens EM-guld i lag. Men kanske mest för sin imponerande höga jämnhet under 16 rekordartade månader som världsetta.

Nominerade Årets Manlige Idrottare

  • Armand Duplantis – Friidrott
  • Henrik von Eckermann – Ridsport
  • Sebastian Samuelsson – Skidskytte
  • Daniel Ståhl – Friidrott

Henrik Ankarcrona är för fjärde gången i rad(!) nominerad som Årets ledare. Han är förbundskaptenen som brutit ny mark och lett sitt lag till tre mästerskapsguld på lika många år. Med sommarens EM-guld fullbordade hans hopplag en helt makalös och historisk trippel inom svensk idrott. Aldrig tidigare har ett svenskt lag varit regerande olympiska, världs- och europamästare samtidigt.

Henrik är taktikern och magikern som får individualister att leverera som ett lag och som för alltid har satt Sveriges hopplandslag på den internationella idrottskartan.

Nominerade Årets Ledare

  • Henrik Ankarcrona – Ridsport
  • Peter Gerhardsson & Magnus Wikman – Fotboll
  • Rasmus Jonsson & Anders Kristiansson – Beachvolleyboll
  • Johannes Lukas – Skidskytte

Ingen nominering till hopplaget

Tyvärr räckte inte hopplandslagets EM-guld för att bli nominerade i kategorin Årets Lag. Här nominerades istället Vilma Bobeck & Rebecca Netzler – Segling, Damlandslaget – Fotboll, Jonatan Hellvig & David Åhman – Beachvolleyboll, samt Herrlandslaget – Bordtennis.

Här hittar du alla nominerade till Idrottsgalan 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets nomineringsjury

Björn Eriksson (Ordförande)
Anna Friberg
Karin Frick
Anders Lindblad
Lars Markusson
Frida Nordstrand
Johanna Ojala
Michael Sjölin
Hans Säfström
Roberto Vacchi
Emelie Öhrstig

Publicerad:

Aktuellt