Annons
Annons

Fyra nya mottagare av Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj

Ulf Brömster delar ut Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld till Gunnar Larsson, Lisbet Ericsson och Matts Gregori. Foto: Svenska Ridsportförbundet.

Gunnar Larsson, Matts Gregori, Lisbet Ericsson och Helena Carlsson tilldelades vid förbundsstämman Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj Länk till annan webbplats. utdelas till personer som genom långvarig och nitisk verksamhet i förbundets tjänst eller på annat sätt nedlagt synnerligen stor förtjänst till befordrande av förbundets syftemål. Förtjänstmedaljen är en kunglig medalj och finns i både guld (förgyllt silver) och silver. Utdelning sker vanligtvis vartannat år i samband med förbundsstämman och vid årets stämma fick fyra personer denna fina utmärkelse.

Gunnar Larsson, Västmanlands Ridsportförbund
”Gunnar har förtjänstfullt bidragit till utveckling av såväl förbund och distrikt under mer än 10 år genom sina olika uppdrag”, står det i motiveringen.
Gunnar är idag ordförande i Västmanlands Ridsportförbund och har tidigare bland annat varit ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté.

Matts Gregori, Dalarnas Ridsportförbund
I motiveringen lyfts Matts ”meritförteckning omfattande över 20 år av ideellt arbete i ridsportens tjänst och i ledande roller på såväl regional som central nivå”.
Matts Gregori har bland annat varit verksam i ledande roller inom Dalarnas Ridsportförbund och dessutom haft uppdrag i Svenska Ridsportförbundets distanskommitté.

Lisbet Ericsson, Dalarnas Ridsportförbund
I motiveringen lyfts Lisbets ”meritförteckning omfattande snart 50 år av ideellt arbete i ridsportens tjänst på regional nivå.”

Lisbet Ericsson har decennier av engagemang inom Dalarnas Ridsportförbund bakom sig, bland annat i utbildningssektionen, distriktsstyrelsen och som miljöinformatör. Hon erhöll redan 1992 Ridfrämjandets förtjänstmedalj i guld.

Helena Carlsson, förbundsstyrelsen
”Helena brinner för idrotten och har gedigen kunskap, förståelse och erfarenhet från såväl förening och distrikt som specialidrottsförbund. Att ridsporten fungerar som en plantskola för framtidens ledare är Helena dessutom ett bra exempel på”, står det bland annat i motiveringen.
Helena Carlsson har bland annat varit ordförande i den Centrala Ungdomssektionen, ledamot och vice ordförande i förbundsstyrelsen samt ledamot i Svenska Ridsportförbundets juridiska utskott.

Helena Carlsson på förbundsstämman 2023.

Helena Carlsson på förbundsstämman 2023. Foto: Svenska Ridsportförbundet.

Publicerad:

Aktuellt