Annons
Annons

Välkommen till ridsporten Stora Enso!

Svenska Ridsportförbundet välkomnar Stora Enso som ny förbundssponsor, grensponsor till dressyrens samtliga landslag samt grensponsor till spetstruppen i fälttävlan.

Svenska Ridsportförbundet har tecknat ett sponsoravtal med Stora Enso för perioden 2023-2025. Stora Enso blir därmed förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet, där del av sponsorskapet är direkt knutet till dressyr och fälttävlan och därmed förväntas bli en viktig del för landslagens satsning mot nya mål. Stora Enso har en tydlig ambition att kunna erbjuda mer support till lagen utifrån deras olika behov.

Det betyder mycket för svensk fälttävlan att få förutsättningar att bygga landslaget starkare med hjälp av Stora Enso.

- Vi hoppas kunna arbeta nära landslagen och hjälpa dem i deras satsning samtidigt som de blir stolta ambassadörer för Stora Enso och bidrar med att inspirera fler till att våga satsa på en yrkesbana som kräver utbildning och engagemang, säger Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso.

- Detta partnerskap ger oss förutsättningar att fortsätta bygga landslaget, fortsätta på den röda tråden och ta landslaget till nästa nivå med medaljer i sikte, säger dressyrens förbundskapten Bo Jenå.

- Jag ser fram emot att få starta resan med en ny sponsor. Det betyder mycket för svensk fälttävlan att få förutsättningar att bygga landslaget starkare med hjälp av Stora Enso, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten för fälttävlan.

Stora Ensos sponsorsatsning riktar sig också till bredden inom ridsporten. Koncernen kommer bland annat att stå värd för ett helt nytt Riksmästerskap i dressyr samt ta över sponsorskapet av Riksmästerskapet i fälttävlan som båda riktar sig till de som tävlar på lite lägre nivå.

Stora Enso lägger stor vikt vid att skapa inkluderande miljöer samtidigt som vi verkar för ett hållbart och cirkulärt ekosystem.

Via samarbetet hoppas Stora Enso även proaktivt bidra med kunskap och support i ridsportens arbete med hållbarhet.

- För oss är det viktigt att nå ut till en bred målgrupp inom ridsporten. Stora Enso lägger stor vikt vid att skapa inkluderande miljöer samtidigt som vi verkar för ett hållbart och cirkulärt ekosystem. Vi hoppas att vår kunskap inom dessa områden kan vara till gagn även för ridsporten och dess arbete, kommenterar Per vidare.

Publicerad:

Aktuellt