Annons
Annons

Svenska Ridsportförbundet träffar Jakob Forssmed

Jakob Forssmed besöker Nyby Torshälla Ridklubb och tar Ridborgarmärket. Foto: Roland Thunholm.

Jakob Forssmed, minister med ansvar för idrottsfrågor, träffade på fredagen företrädare för Svenska Ridsportförbundet på Nyby Torshälla Ridklubb i Torshälla. Under mötet diskuterades ridsportens möjligheter och utmaningar. Ministern tog även tillfället i akt att för första gången i livet rida och fick med sig ett Ridborgarmärke hem.

Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster, vice ordförande Helena Carlsson och generalsekreterare Annika Tjernström träffade på fredagen Jakob Forssmed, minister med ansvar för idrottsfrågor. Under mötet, som ägde rum på Nyby Torshälla Ridklubb i Torshälla utanför Eskilstuna, berättade Svenska Ridsportförbundet vad ridsporten kan bidra med till samhället och beskrev också några av de utmaningar vi har som idrott.

- Jag har lärt mig massor och även förstått vad ni har för utmaningar, sammanfattar Jakob Forssmed besöket.

- Svenska Ridsportförbundet arbetar för att ridsporten ska få bättre förutsättningar, en viktig del i det arbetet är att träffa politiker och berätta mer om vår fantastiska sport, säger Ulf Brömster.

Premiärtur

Som avslutning fick ministern prova på att rida.
- Jag har sett fram emot det här hela veckan, med skräckblandad förtjusning, säger Jakob Forssmed från hästryggen. Med hjälp av 17-åriga ridskolehästen Baywatch, tog ministern Ridborgarmärket Länk till annan webbplats..

- Det var superhärligt. Innan var det lite läskigt när jag tänkte på det, men det var kul, spännande och samspelet med hästen var fascinerande, säger han.

I över 40 år har Ridborgarmärket lockat märkestagare landet över. Alla föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet får genomföra märkestagning för Ridborgarmärket och det finns flera olika sätt att ta märket på, utifrån ryttarens förutsättningar och förkunskaper.
- Det var en fantastisk häst, hon var så lugn och tog hand om mig, säger Jakob Forssmed om Baywatch.

Jakob Forssmed besöker Nyby Torshälla Ridklubb och tar Ridborgarmärket. Foto: Roland Thunholm.

Publicerad:

Aktuellt