Annons
Annons

Förändringar i Juridiska utskottet

Foto: Privat

Förbundsstyrelsen har utsett Cecilia Tholse Rogmark som tillförordnad ordförande i Juridiska utskottet. Tidigare ordföranden Carl-G Leissner och ledamoten Göran Starkebo lämnar sina uppdrag i utskottet på egen begäran.

- Vi tackar Carl-G Leissner och Göran Starkebo för ett mångårigt arbete och stort engagemang och är glada att Cecilia Tholse Rogmark med kort varsel kan ta sig an uppdraget i Juridiska utskottet. Cecilia har stor erfarenhet och är väl insatt i förbundets verksamhet, säger förbundsstyrelsens ordförande Ulf Brömster.

­Cecilia Tholse Rogmark, Lund, är advokat och sedan nio år ordförande i Svenska Ridsportförbundets Disciplinnämnd, ett uppdrag som hon också fortsätter med.

- Jag är tacksam för förtroendet att som tillfällig ordförande fortsätta juridiska utskottets utveckling, säger Cecilia Tholse Rogmark.
- Vi kommer fortsätta att prioritera frågor som gäller en trygg ridsport för alla och det pågående arbetet med de uppförandekoder och etiska värdegrunder som redan idag är i fokus. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med utskottet, dess medlemmar och förbundet och hoppas att jag på bästa sätt kan bidra med kompetens och erfarenhet, inte bara som advokat och Disciplinnämndens ordförande utan även i egenskap av aktiv utövare och domare.

Juridiska utskottet är rådgivande till förbundsstyrelsen och hanterar värdegrundsrelaterade ärenden och frågor som rör bland annat stadgar och regelverk.


Publicerad:

Aktuellt