Annons
Annons

Vill du jobba hos oss?

Foto: Roland Thunholm.

Svenska Ridsportförbundet söker nu kommunikation- och marknadschef. Sista ansökningsdag 10 januari 2023.

Vill du bli kommunikation- och marknadschef för ett av Sveriges största och mest framgångsrika idrottsförbund?

Ridsporten har skördat stora framgångar de senaste åren inom bland annat hoppning, med både OS- och VM-guld. Många ryttare har inlett sina karriärer på våra världsunika ridskolor, för ingenstans är ridsporten så tillgänglig som här. Vi är stolta över att ridsport är en av Sveriges största idrotter för personer med funktionsnedsättning och landets näst största ungdomsidrott. Nu söker vi dig som vill ta ansvar för att utveckla, strukturera och driva kommunikation – och marknadsarbetet vidare.

Du som kommunikation- och marknadschef rapporterar till förbundets generalsekreterare, ingår i ledningsgruppen, samt har nio kompetenta medarbetare i ditt team. Som en del av ledningsgruppen bidrar du med din kompetens kring kommunikationsfrågor, men också i förbundets övergripande strategiska frågor.

Rollen som kommunikation- och marknadschef

Som kommunikation- och marknadschef på Svenska Ridsportförbundet får du möjlighet att utveckla, planera, driva och samordna övergripande kommunikationsaktiviteter samt ansvara för extern och intern kommunikation inom förbundet. Det kan handla om att ta fram kommunikationsstrategier för att nå ut med förbundets viktiga arbete om hästvälfärd samt trygghet och säkerhet inom ridsporten.

Svenska Ridsportförbundet står inför en förändringsresa där arbetet med proaktiv kommunikation blir centralt, liksom arbetet med att utveckla förbundets varumärke; att identifiera nuläge samt önskad positionering.

Du arbetar tillsammans med förbundets talespersoner i aktuella frågor och har även ett övergripande ansvar för, och arbetar med, proaktiv PR och reaktiv (kris)kommunikation. Du har ett pressansvar och är ibland även talesperson. Du är ett aktivt stöd för organisationen i kommunikationsfrågor och säkerställer att allt som görs ligger i linje med varumärkesarbetet och kommunikationsstrategin.

Du har personal-, verksamhets- och budgetansvar för kommunikation- och marknadsavdelningen. Intäkterna kommer främst från samarbeten, för vilka du har ett övergripande ansvarar att förvalta samt utveckla samarbetet med befintliga och potentiella sponsorer.

Din utbildning och erfarenhet

För att axla rollen som kommunikation- och marknadschef krävs att du har en gedigen kommunikationsbakgrund och har arbetat brett med kommunikationsfrågor, både strategiskt och operativt. Du behöver även vara en erfaren och trygg ledare, och ha jobbat som chef i en liknande roll i minst 5 år.

Då Svenska Ridsportförbundet står inför en fortsatt utvecklingsresa behöver du ha dokumenterad erfarenhet av att driva förändringsarbete och erfarenhet av varumärkesutveckling; att analysera, positionera, bygga och aktivera ett varumärke, både internt inom organisationen och externt.

Du behöver vara van vid en komplex kontext då du och förbundet möter många intressenter, både internt och externt.

Det är meriterande att ha förståelse för den ideella sektorn. Kanske har du varit aktiv i en förening eller ett förbund. Meriterande är även erfarenhet från näringslivet ur ett sponsorperspektiv.

Bra att veta

Detta är en tillsvidareanställning på heltid. Placering är på Ridsportens hus i vackra Strömsholm där det finns hästar och ridsport i världsklass inpå knuten. Du har många externa kontakter så du reser en del men du behöver också finnas på plats på kansliet ett par dagar i veckan. Bor du inte i närheten av Strömsholm finns möjlighet till övernattning.

Till sist, men inte minst, delar du vår glädje att även hundar är en del av vår arbetsvardag på kontoret.

Sista ansökningsdag är den 10 januari. Urvalsarbete och intervjuer påbörjas under vecka 2.

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du självklart välkommen att kontakta de på Hammer & Hanborg som arbetar med rekryteringen, Annelie Forssell - annelie.forssell@hammerhanborg.com eller Sara Abrahamsson – sara.abrahamsson@hammerhanborg.com som svarar snarast möjligt med hänsyn till viss ledighet över jul och nyår. Med hänvisning till GDPR tas CV och ansökningar inte emot via mail.

Läs mer och ansök HÄR Länk till annan webbplats.. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad:

Aktuellt