Annons
Annons

Helena Carlsson nomineras som ordförande för Riksidrottsförbundet

Helena Carlsson. Foto: Svenska Ridsportförbundet.

Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse har beslutat att nominera Helena Carlsson som ordförande för Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet meddelade i oktober Länk till annan webbplats. att ordförande Björn Eriksson inte kommer att kandidera till omval vid nästa års Riksidrottsmöte. Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse har nu beslutat att nominera Helena Carlsson till ny ordförande för Riksidrottsförbundet.

Helena Carlsson, som idag är vice ordförande i Svenska Ridsportförbundet, har ett mångårigt engagemang inom ridsporten och idrotten. Hon har varit vice ordförande i Svenska Ridsportförbundet i sju år och suttit i förbundsstyrelsen sedan 2007. Hon har också tidigare jobbat på Riksidrottsförbundet med idrottspolitik samt internationella frågor, bland annat i rollen som generalsekreterare för European Non-Governmental Sports Organisation (ENGSO). De senaste åren har hon arbetat som stabschef på Regeringskansliet.

- Helena är väl förankrad i idrotten och har gedigen kunskap, förståelse och erfarenhet från såväl förening och distrikt som specialidrottsförbund. Detta i kombination med Helenas erfarenheter från politiken gör att vi i förbundsstyrelsen ser henne som en mycket lämplig person till att säkra samarbetet och förankringen med idrottsförbunden för att leda idrotten framåt, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

- Rollen som Riksidrottsförbundets ordförande är viktig och det är såklart hedrande att bli nominerad. Jag har stor erfarenhet från både idrott och politik och jag skulle vilja bidra till att svensk idrott fortsätter spela en viktig roll i samhället, säger Svenska Ridsportförbundets vice ordförande Helena Carlsson.

Helena Carlsson
Ålder: 38 år
Bostadsort: Stockholm
Utbildning: Kandidatexamen med inriktning mot Europastudier - huvudområde: statsvetenskap.

Publicerad:

Aktuellt