Annons
Annons

Svenska Ridsportförbundet på DN Debatt

OS-guld, dubbla VM-guld och världsettor. Men ridsporten missgynnas när stöd fördelas och guldglansen avspeglas inte på våra anläggningar. I en artikel på DN Debatt uppmanar nu Svenska Ridsportförbundet Jakob Forssmed att behandla alla idrotter lika.

Svenska ryttare har genom åren skördat enorma framgångar och ridsport är landets näst största ungdomsidrott. Men ridsporten missgynnas när stöd fördelas och guldglansen avspeglas inte på våra anläggningar som ibland är så ålderdomliga att de har utedass. En enkät ställd till förra mandatperiodens riksdagspolitiker gav nedslående svar på varför ridsporten missgynnas då en stor majoritet (83 procent) svarade ja på frågan om det faktum att cirka 90 procent av landets ridsportare är kvinnor påverkat samhällets stöd till ridsporten. Detta är anmärkningsvärt och diskriminerande, skriver Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster och generalsekreterare Annika Tjernström i en debattartikel på DN Debatt Länk till annan webbplats. där Jakob Forssmed, ny minister med ansvar för idrottsfrågor, uppmanas att behandla alla idrotter lika.

- Ridsporten har mycket att tillföra samhället och det finns mycket att vinna på att behandla ridsport på lika villkor som andra idrotter, skriver de.

Publicerad:

Aktuellt