Annons
Annons

Ulf Brömster lämnar över ordförandeklubban

Hästar i hage

Roland Thunholm

Ulf Brömster, Svenska Ridsportförbundets ordförande sedan 2015, har meddelat valberedningen att han inte kommer att vara tillgänglig för omval vid stämman 2023 efter att då ha varit en del av styrelsen i tolv år och ordförande i åtta år.

- Det blir stora skor att fylla. Ulf Brömster har som Svenska Ridsportförbundets ordförande fört utvecklingen av det strategiska arbetet framåt och under hans ledarskap har ridsporten tagit stora kliv inom flera viktiga områden. Nu tar det viktiga nomineringsarbetet vid och vi ser fram emot ett stort engagemang från våra distrikt och föreningar för att hitta en bra ersättare på den viktiga posten som ordförande för vårt förbund, säger Marie Morgensterns Folin, ordförande i Svenska Ridsportförbundets valberedning.

Ulf Brömster har varit ordförande för Svenska Ridsportförbundet sedan 2015 efter att ha valts in i styrelsen 2011 och haft rollen som vice ordförande 2013-2015. Hans engagemang inom ridsporten började redan 2003 när han gick med i styrelsen för sin lokala ridklubb.

Drivkraften hela tiden har varit att uppleva styrkan i det som vi inom ridsporten kan åstadkomma tillsammans

- På den tiden hade jag nog aldrig kunnat ana att mitt engagemang som förtroendevald inom ridsporten skulle vara i hela två decennier och att jag idag skulle vara en av de ordförande som suttit längst sedan Svenska Ridsportförbundet bildades. Det har på många sätt varit en fantastisk tid, med både med- och motgångar, där drivkraften hela tiden har varit att uppleva styrkan i det som vi inom ridsporten kan åstadkomma tillsammans, säger Ulf Brömster.

En röd tråd

- Det har såklart varit fantastiskt att få uppleva hoppningens guldålder på såhär nära håll och vara med i en tid där Sverige har såna makalösa framgångar. Men den stora behållningen från min period som ordförande handlar framförallt om två andra saker. För det första om hur bilden av ridsporten förändrats i allmänhetens ögon och i takt med medaljerna blivit en än större folksport. Och för det andra om hur vi gemensamt inom ridsporten genom vårt strategiska arbete säkerställer att vi har en röd tråd i verksamheten, från den lokala föreningen, via distrikten till den centrala organisationen. Vid stämman kommer Ridsport 2030 att presenteras och det blir ett bra tillfälle att lämna över klubban för det fortsatta arbetet.

Föreningar och distrikt kan nominera

Svenska Ridsportförbundet stämma hålls i maj 2023. De föreningar och distrikt som i enlighet med förbundets stadgar önskar nominera personer till förtroendeuppdrag inom Svenska Ridsportförbundet inför stämman gör det på en blankett som finns HÄR Pdf, 66.7 kB, öppnas i nytt fönster. och nomineringarna ska vara inne senast 1 februari 2023. I samband med stämman 2023 ska val till Förbundsstyrelse, Tävlingssektion, Ridskole- och utbildningssektion samt Disciplinnämnden göras. Nedan finns en preliminär sammanställning över nuvarande förtroendevalda samt huruvida de finns tillgängliga för omval eller inte. Slutgiltig lista publiceras senast 1 december. Notera att Disciplinnämnden kommer att väljas första gången på stämman 2023 och finns därför inte med i översikten.

Förbundsstyrelsen

Ulf Brömster, ordförande samt Helena Carlsson, ledamot - ej tillgängliga för omval.
Lennart Lindelöw, Christina Holtenäs och Göran Dalin - ledamöter tillgängliga för omval.
Per Bergström, Charlotte Palmstierna, Camilla Sjölund Lundevall och Torbjörn Wahlborg - ledamöter valda till 2025 och avser att fullfölja sina mandatperioder.

Tävlingssektionen

Annika Skoglund, ordförande samt Pelle Wedenmark, Ulrika Dahlström, Ted Velander, Lars Englund och Fredrik Reuterskiöld, ledamöter - tillgängliga för omval.
Ulf Wilken, ledamot - ej tillgänglig för omval.
Åsa Fridholm, Magdalena Regårdh, Lotta Sjöberg, Bengt Sånesson och Anna Lindqvist - ledamöter valda till 2025 och avser att fullfölja sina mandatperioder.

Ridskole- och utbildningssektionen

Maria Eriksson, ordförande samt Gun Kristoffersson, Sven-Åke Thundal, Nina Anyai, Lena Hannu och Gabriella Pernler ledmöter - tillgängliga för omval.
Anna-Maria Andersson, ledamot - vald till 2025 men avser att avgå i förtid.
Karoliina Ikonen, Jonas Johnson, Bertil Sjödin och Mikaela Arvidsson Ekfeldt - ledamöter valda till 2025 och avser att fullfölja sina mandatperioder

Publicerad:

Aktuellt