Annons
Annons

Efter framgångarna – Ella Filippa får chansen i världscupen

Ella Filippa får chansen att mäta sig med de bästa vid världscupen i Zürich 2023.

Foto: Christian Örnberg/ Bildbyrån

Internationell seger i Belgien i maj och lagmedalj samt individuellt bästa resultat vid sommarens EM på hemmaplan har gett eko. Ella Filippa Velander har tagit ett stort kliv uppåt på världsrankingen och blivit inbjuden att starta i världscupkvalet vid Zürich Voltige Masters nu i helgen.

- Det var väldigt roligt att få inbjudan, det var en stor sak och jag ville hemskt gärna ta den chansen, säger Ella Filippa.

På EM i Flyinge tävlade hon på nya hästen Galantic som då gjorde sin andra internationella tävling, efter att ha debuterat i Aachen vid midsommar. Ännu en stortävling på kort tid hade blivit väl tufft och istället fick Ella Filippa erbjudandet att starta i Zürich på en av de schweiziska mästerskapshästarna.

Acardi är en oerhört fin och stabil häst som det är lätt att känna in sig på.

Hon har just avslutat en vecka på klubben Lüttisburg där hon tränat tillsammans med de schweiziska voltigörerna. Linförare är den schweiziska EM- och VM-truppens chef d’équipe Monika Winkler-Bischofberger och hästen som Ella Filippa enligt plan tävlar på i världscupen är mästerskapshästen Acardi van de Kapel.

– Det har fungerat bra, Acardi är en oerhört fin och stabil häst som det är lätt att känna in sig på, rapporterar Ella Filippa.

Världscuptävlingen är enligt reglerna öppen för de åtta främsta på rankingen för damer respektive herrar, plus speciellt inbjudna voltigörer.

Ella Filippa har haft en strålande säsong 2023, det har resulterat i en inbjudan till världscupen.

Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

 

Så här går det till vid världscupen i Zürich:

Tio voltigörer kommer till start.

Det handlar om fyra damer och två herrar från värdlandet Schweiz, en av sportens absoluta toppnationer, samt en voltigör vardera från Tjeckien, Ungern, Tyskland och Sverige.

Voltigen går för ovanligghetens skull utomhus och avgörs under lördag och söndag. Master class-konceptet innebär två tävlingsomgångar: teknisk kür lördag och avslutande fri kür söndag.

Tävlingen ingår i evenmangsveckorna Zürich Equestrian Masters med internationell hoppning, dressyr, voltige och working equitation.

Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt